Bushido (rapper)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bushido
Bushido
Bushido
Algemene informatie
Volledige naam Anis Mohamed Youssef Ferchichi
Bijnaam Sonny Black
Geboren 28 september 1978
Land Duitsland
Werk
Jaren actief 1998-heden
Genre(s) Hiphop
Label(s) ersguterjunge (Universal)
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bushido (geboren als Anis Mohamed Youssef Ferchichi; (Bonn, 28 september 1978) is een Duitse rapper wiens stijl sterk is beïnvloed door Gangsta rap. Hij gebruikt ook het pseudoniem Sonny Black.

Geschiedenis[bewerken]

De artiestennaam "Bushido“ (武士道; ぶしどう) is uit het Japans genomen en betekent "weg van de krijger" (Weg des Kriegers) (kijk Bushidō). Bushido is door zijn Duitse moeder alleen opgevoed. Daar zijn ouders vroeg gescheiden zijn, heeft hij geen contact meer met zijn vader uit Tunis. Hij is in Berlin-Tempelhof opgegroeid en bezocht twee Tempelhofer Gymnasien, welke hij uiteindelijk vanwege het feit dat hij meer interesse in werk had in de 11 klas verliet.

Vanwege vele wetsovertredingen tegen het Duitse "Betäubungsmittelgesetz" en andere wetsovertredingen is Bushido voor het gerecht gekomen. Hier mocht hij kiezen: een door Duitsland betaalde opleiding tot schilder volgen of de jeugdgevangenis ingaan. In de Beroep heeft hij dan de later Rapper Fler ontmoet. Via Graffiti is hij aan hip-hop gekomen.

1 september 2006 kwam zijn nieuwe soloalbum Von der Skyline zum Bordstein zurück, ook „VDSZBZ“ genoemd, uit. Het heeft geen Features een is alleen door Bushido gemaakt. Na twee weken heeft de single Gold gekregen en is ondertussen op platina.

Stijl[bewerken]

Bushido's stijl is ontleend aan de Amerikaanse Gangsta Rap. Zijn muziek kenmerkt zich door provocerende en harde lyrics en duistere beats. Bushido verkreeg echter niet alleen bekendheid door zijn harde muziek, maar ook door de beef met Eko Fresh die in de winter van 2004/2005 zijn hoogtepunt bereikte. Hierin speelt Bushido een hoofdrol en maakt een diss-track tegen oud-collega Fler. Hij werkt sinds vorig jaar weer samen met Fler en heeft samen met hem een album uitgebracht. Veel rechts-extremistische jongeren luisteren naar zijn muziek, Bushido zegt zelf dat hij hier niets mee te maken wil hebben.