Bushwalla

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bushwalla
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Billy Galewood
Bijnaam Bushwalla
Geboorteplaats ClevelandBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1999-heden
Genre(s) pop, rap
Label(s) Mixtape Music
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Billy "Bushwalla" Galewood (Cleveland, Ohio) is een Amerikaans zanger, songtekstschrijver en rapper.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens zijn studie in New York leerde hij Jason Mraz kennen. Beiden stopten vroegtijdig met hun studie en besloten samen naar Virginia te gaan. Later verhuisden beide naar San Diego, Californië. Daar richtte Bushwalla met 10 vrienden de 1-2-3 Band op. Jason Mraz is een onofficieel lid van de band en staat regelmatig met de 1-2-3 Band op het podium.

Samenwerkingen[bewerken | brontekst bewerken]

Jason Mraz is op Bushwalla's laatste cd Autodidactical Freestyle and Radical in twee nummers te horen. Daarnaast werkte Jasons band ook mee aan deze cd.

Billy schreef onder andere mee aan het nummer Curbside Prophet van Mraz' debuutalbum Waiting For My Rocket To Come. Daarnaast werkte hij mee aan aan Jasons tweede album Mr. A-Z en is hij te horen in het nummer Details in the Fabric van Jasons derde cd We Sing, We Dance, We Steal Things.

Optredens[bewerken | brontekst bewerken]

Op 9 juli 2007 stond Bushwalla in het voorprogramma van Jason Mraz in Paradiso. Een jaar later, op 9 juli 2008, stond Bushwalla wederom in het voorprogramma van Jason Mraz, ditmaal in de Melkweg. Naast deze twee optredens gaf Bushwalla in de maanden oktober en november van 2008 huiskamerconcerten in Nederland, eenmaal in Amsterdam en eenmaal in Utrecht. In oktober 2009 was hij wederom in Nederland voor een huiskamerconcert in Utrecht.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]