CD Linares

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
CD Linares
Naam Club Deportivo Linares
Bijnaam -
Opgericht 1990
Stadion Linarejos, Linares
Capaciteit 12.000
Voorzitter Julio Peralta
Trainer Manuel Tomé
Competitie Segunda División B - Grupo 4
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

CD Linares is een Spaanse voetbalclub. Thuisstadion is het Estadio Municipal Linarejos in Linares in de autonome regio Andalusië. Het team speelt sinds 2002/03 in de Segunda División B.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

CD Linares is opgericht in 1990. Eerder in de historie bestond er ook een CD Linares, maar evenals vele andere clubs in de stad Linares ging deze ter ziele.

De geschiedenis van de club is zodoende kort, maar wel vrij succesvol. Kort na de oprichting, in 1994, verschijnt het ten tonele in de Tercera División. De club strijdt gelijk mee om het kampioenschap. Dat volgt in 1998, maar het promoveert pas in 2000 na gewonnen play-offs. In het seizoen 2000/01 speelt het derhalve voor het eerst in de Segunda División B, maar het degradeert al na een jaar. Een jaar later keert het weer terug middels een kampioenschap. In de eerste drie jaar heeft het het moeilijk, maar in het seizoen 2005/06 promoveert de club bijna naar de Segunda División A via een 4e plaats in de competitie, maar UD Las Palmas is uiteindelijk te sterk in de finale van de play-offs.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

1997/98, 2001/02

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]