CD Universidad de Concepción

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf CD Universidad de Concepcion)
Universidad de Concepción
Naam Corporación Club Deportivo
Universidad de Concepción
Bijnaam El Campanil
La U de Conce
Opgericht 8 augustus 1994
Stadion Estadio Municipal, Concepción
Capaciteit 35.000
Voorzitter Vlag van Chili Mariano Campos
Trainer Vlag van Argentinië Pablo Sánchez
Competitie Primera División
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Universidad de Concepción is een Chileense voetbalclub uit Concepción. De club werd in 1994 opgericht. Het is de tweede club uit de stad, de andere is Deportes Concepción.

In 1997 werd de club kampioen in de derde klasse en werd toen een profclub. Onder leiding van trainer-coach Yuri Fernández promoveerde Universidad de Concepción in 2002 voor het eerst naar de hoogste afdeling van het Chileense profvoetbal, de Primera División, waar de club in 2003 zijn opwachting maakte.

In het eerste seizoen op het hoogste niveau, onder leiding van coach Fernando Díaz, wist de club zich tot veler verrassing te kwalificeren voor de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana van 2004. In eerstgenoemde toernooi, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de UEFA Champions League, eindigde Universidad de Concepción op de vierde plaats in de groepsronde, achter respectievelijk Cruzeiro, Santos Laguna en Caracas FC. In de Copa Sudamericana werd de club, na een overwinning op Santiago Wanderers, uitgeschakeld door het Boliviaanse Club Bolivar in La Paz.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

2008
2013

Spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de lijst van spelers van CD Universidad de Concepción voor een opsomming van spelers die voor de club spelen of speelden.

Trainer-coaches[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]