CLC (groep)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
21-07-2021
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Dit lijkt een integrale vertaling van het Engelse artikel (zonder de benodigde melding daarvan), en dat leidt tot slecht lopende Nederlandse zinnen. Relevantie wordt niet duidelijk. Dezelfde problemen als GFriend.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

CLC
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2015-heden
Oorsprong Vlag van Zuid-Korea Zuid-Korea, Seoul
Genre(s) K-pop
J-pop
Label(s) Cube Entertainment
Universal Japan
Bezetting
Huidige leden Seunghee, Yujin, Seungyeon, Sorn, Yeeun en Eunbin
Oud-leden Elkie
Portaal  Portaalicoon   Muziek

CLC (Hangul: 씨엘씨, afkorting van "CrystaL Clear" [1]) is een Zuid-Koreaanse meidengroep gevormd door Cube Entertainment in 2015. De groep bestaat uit zes leden: Seunghee, Yujin, Seungyeon, Sorn, Yeeun en Eunbin. Hun debuut-EP First Love werd uitgebracht op 19 maart 2015. CLC had aanvankelijk vijf leden, daarna werden er in februari 2016 twee leden aan de groep toegevoegd, Elkie en Eunbin werden aan de groep toegevoegd met de release van hun derde EP, Refresh, op 29 februari 2016, hoewel Eunbin niet deelnam aan officiële promoties tot het uitbrengen van hun vierde EP, Nu.Clear, in mei 2016. Tot op heden hebben ze acht EP's uitgebracht, waaronder twee Japanse EP's. Het voormalig lid van Elkie verliet de groep in februari 2021.

Leden[bewerken | brontekst bewerken]

  • Seunghee
  • Yujin
  • Seungyeon
  • Sorn
  • Yeeun
  • Eunbin

Oud leden[bewerken | brontekst bewerken]

  • Elkie