CORPUS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
CORPUS
Willem Einthovenstraat 1 Oegstgeest.JPG
Locatie Oegstgeest, Zuid-Holland,
Nederland
Thema Menselijke anatomie
Opgericht 14 maart 2008
Personen
Directeur Huub Lazarom (Director)
Philippe Remmers (Director of

Operations)

Aantal bezoekers 235.000 (2013)[1]
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

CORPUS is een interactief museum en congrescentrum langs de snelweg A44 in Oegstgeest.

Reis door de mens[bewerken]

Bij CORPUS, Latijn voor lichaam, staat de attractie 'reis door de mens' centraal. Hierbij wordt het publiek op een laagdrempelige manier in 55 minuten[2] door 'het menselijk lichaam' geleid. Er is geen gids, maar elke bezoeker krijgt bij de entree een audiotour die tekst en uitleg geeft over wat je ziet.

De reis begint bij de knie, van hieruit kan men via diverse menselijke organen door het lichaam lopen, en kan men een kijkje nemen in de baarmoeder, de darmen, de longen, het hart, het hoofd, met de mond, de neus en het oor en uiteindelijk de hersenen. Vanuit de hersenen kan men door de Medische Infotheek lopen. Tijdens de reis gaat men naar boven via verschillende bewegende platformen waarbij men met 3D-brillen naar een scherm kijkt. Onderweg is van alles te zien, te horen en te beleven, met een educatieve waarde.

Gebouw[bewerken]

CORPUS is gevestigd in een gebouw dat een 35 meter hoog zittend model van een menselijk lichaam bevat, langs de A44 bij afrit Leiden. Het gebouw is acht verdiepingen hoog en heeft ongeveer twintig miljoen euro gekost.[3][4] Op 14 maart 2008 werd het museum door koningin Beatrix officieel geopend.

Initiatiefnemer is oud-journalist en televisieprogrammamaker Henri Remmers, bekend als een van de initiatiefnemers van het Archeon, Holland Experience en het Holland-paviljoen van de Wereldtentoonstelling van 1992 in Sevilla.

Externe link[bewerken]