CR175 (Luxemburg)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
175
Chemin Repris 175
Land Luxemburg
Kanton Esch-sur-Alzette
Lengte 6,5 km
Lijst van Luxemburgse Chemins repris
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Luxemburg
Traject
Kruising Pétange 5
Station Pétange
Viaduct onder Spoorlijn Pétange - Rodange
Viaduct onder Spoorlijn Pétange - Fond-de-Gras
Station Pétange (Train 1900)
Kruising Niederkorn 31
Rotonde Niederkorn 31
Viaduct onder Spoorlijn Esch-sur-Alzette - Pétange
Station Niederkorn
Kruising Sanem 175a
Viaduct over Goederenspoorlijn ArcelorMittal
Toerit naar snelweg 2 Sanem A13
Kruising Sanem 110

De CR175 (Chemin Repris 175) is een verkeersroute in het zuidwesten van Luxemburg tussen Pétange (N5) en Sanem (CR110). De route heeft een lengte van ongeveer 6,5 kilometer.[1]

Routeverloop[bewerken | brontekst bewerken]

De CR175 begint in het centrum van Pétange aan de N5 en gaat als een eenrichtingsverkeersweg naar het treinstation van Pétange toe. Hierna is de weg weer in beide richtingen te berijden en gaat met een U-bocht naar de achterkant van het station toe waar de ingang van de museumtrein zich bevindt. In deze U-bocht gaat de route onder smallere viaducten door van zowel de spoorlijn naar Rodange als die van de museumlijn. Nadat de CR175 het station is gepasseerd buigt de route geleidelijk af naar het zuiden, naar de plaats Niederkorn, waar de route aansluit op de N31. In Niederkorn maakt de CR175 voor een stuk gebruik van de N31 en gaat aan de zuidkant van Niederkorn er weer van af. De weg gaat verder naar het oosten naar Sanem, waarbij het onderweg het treinstation Niederkorn passeert. Hierna gaat de CR175 langs het industrieterrein en heeft het toeritten naar de A13 toe. Na de A13 komt de CR175 Sanem binnen en eindigt het op de kruising met de CR110.

Het overgrote deel van de route gaat door bebouwd gebied heen, tussen Pétange en Niederkorn gaat de route kortstondig tussen de open velden door.

Plaatsen langs de CR175[bewerken | brontekst bewerken]

CR175a[bewerken | brontekst bewerken]

De CR175a is een verbindingsweg in Sanem en Niederkorn. De route met een lengte van ongeveer 1,7 kilometer verbindt de CR175 bij Sanem met de N31 aan de noordoostkant van Niederkorn via het industrieterrein.[2] Onderweg passeert de route met een overweg de goederenspoorlijn van ArcelorMittal.