Call the Midwife

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Call the Midwife
Genre drama
Speelduur per afl. 60 minuten
Bedenker Jennifer Worth
Hoofdrollen Jessica Raine
Miranda Hart
Jenny Agutter
Pam Ferris
Judy Parfitt
Helen George
Bryony Hannah
Laura Main
Stephen McGann
Cliff Parisi
Ben Caplan
Emerald Fennell
Victoria Yeates
Linda Bassett
Charlotte Ritchie
Stemmen Vanessa Redgrave
(stem van volwassen Jenny)
Scenario Heidi Thomas
Muziek Peter Salem
Maurizio Malagnini
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Productie
Producent Hugh Warren
Uitzendingen
Start 15 januari 2012
Afleveringen 108
Seizoenen 13
Zender BBC One BBC First
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Call the Midwife is een dramaserie van de BBC over een groep vroedvrouwen in het Londense East End en speelt zich af in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. De cast bestaat onder meer uit Jessica Raine, Miranda Hart, Helen George, Bryony Hannah, Laura Main, Jenny Agutter, Pam Ferris, Judy Parfitt, Cliff Parisi, Stephen McGann, Ben Caplan, Emerald Fennell, Victoria Yeates, Linda Bassett en Charlotte Ritchie. De serie is ontwikkeld door Heidi Thomas en is gebaseerd op de memoires van vroedvrouw en verpleegster Jennifer Worth.[1] De première van het eerste seizoen werd uitgezonden op 15 januari 2012.

Het grootste deel van de serie toont het dagelijkse leven van enkel vroedvrouwen en verpleegsters in het Londense Poplar van de 20e eeuw. Naast de dagelijkse bezigheden worden ook enkele historische gebeurtenissen in beeld gebracht: de babyboom na de Tweede Wereldoorlog, het oprichten van de National Health Service, de introductie van lachgas als pijnbestrijding, de schadelijke effecten van thalidomide en de introductie van de anticonceptiepil.

De show werd positief ontvangen en heeft meerdere prijzen en nominaties in de wacht kunnen slepen. De serie wordt ook geprezen omwille van het aan bod brengen van verschillende actuele onderwerpen en sociale, culturele en economische problemen uit die tijd: miskramen en doodgeboorte, abortus en ongewenste zwangerschap, aangeboren afwijkingen, armoede, ziektes en epidemieën, prostitutie, incest, religie, racisme, vooroordelen, alcoholisme, handicaps, (toen illegale) homoseksualiteit, vrouwelijke genitale verminking en liefde in al haar facetten.

Seizoen 12 en 13 zijn reeds bevestigd.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Het verhaal volgt de net afgestudeerde verloskundige Jenny Lee, alsook het werk van de vroedvrouwen en nonnen van Nonnatus House, een verplegingsklooster in de achterstandswijk Poplar, in het Londense East End. De zusters en vroedvrouwen voeren verschillende verpleegkundige taken uit in de samenleving. Met de 80 tot 100 baby's die elke maand in Poplar alleen al geboren worden, is de primaire taak te zorgen voor een vlotte bevalling van de zwangere vrouwen in de wijk en nazorg te geven aan de ontelbare baby's.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]