Cambridge American Cemetery and Memorial

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cambridge American Cemetery and Memorial
Grafstenen op de begraafplaats, met op de achtergrond het gedenkteken.
Grafstenen op de begraafplaats, met op de achtergrond het gedenkteken.
Voor gesneuvelde Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog
Bouwjaar 1943
Inhuldiging 1956
Locatie Cambridge, Verenigd Koninkrijk
Totaal aantal slachtoffers 3.812
Ongeïdentificeerde slachtoffers 24
Verantwoordelijke American Battle Monuments Commission

De Cambridge American Cemetery and Memorial is een Amerikaanse militaire begraafplaats en een Kapel dicht bij het dorp Madingley in Cambridgeshire. Het werd geopend in 1956 en herdenkt de militairen die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd. De Cambridge American Cemetery and Memorial wordt beheerd door de American Battle Monuments Commission.

De begraafplaats[bewerken]

De begraafplaats werd in 1943 aangelegd. Er liggen in totaal 3.812 militairen begraven. De meeste militairen zijn omgekomen tijdens de Slag om de Atlantische Oceaan of gedurende strategische bombardementen in Noordwest-Europa. In totaal liggen er 24 onbekende mannen begraven.

Algemene opzet[bewerken]

Als men bij de hoofdingang richting het oosten loopt op het wandelpad, passeert men een lange uitgestrekte vijver. Over het wandelpad heeft men het beste zicht op de groene gazons met daarop de graven van de gesneuvelde soldaten. Aan de zuidelijke zijde van de begraafplaats vindt men de muur waarop de namen van de vermisten staan. Een eindje verderop is het gedenkteken met de kapel.

De Kapel[bewerken]

De kapel is gemaakt van steen afkomstig uit Portland. De deuren worden opgefrist met spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Een grote kaart op de muur laat schematisch de luchtaanvallen en luchtdroppingen zien die op Europa werden uitgevoerd. De muur en dak van het kapel hebben een mozaïek van engelen en vliegtuigen.

Bezoekers[bewerken]

De begraafplaats is dagelijks geopend, met uitzondering van 25 december en 1 januari. Personeel vertrekt informatie over de graven.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]