Camperplaats

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Camperplaats in Duitsland.

Een camperplaats is een speciaal voor campers ingerichte parkeerplaats, niet te verwarren met een camping. Hier mag men de camper parkeren en overnachten. Veelal wordt daar een bedrag gevraagd tussen de € 12,50 en € 17,50 per camper per nacht. (met uitschieters naar € 22,50). Afhankelijk van de voorzieningen die aanwezig zijn.

Op een camping is men met een camper niet altijd welkom omdat er vaak geen verharde staplaatsen aanwezig zijn. Men rijdt daar dan het gras kapot en men rijdt bovendien met een camper geregeld weg naar diverse bestemmingen en keert later op de dag (of laat in de avond) weer terug. Dit wordt door de tent- en caravankampeerders als bijzonder onrustig ervaren.

Mede daarom zijn onder andere in de grotere Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, maar ook in België, al jaren geleden heel veel, speciaal ingerichte, camperplaatsen aangelegd met sanistations of sanizuilen, zodat ook de honderdduizenden toeristen die met een camper reizen daar zo gastvrij mogelijk worden ontvangen. De overheid, gemeenten en de plaatselijke middenstand investeren graag hun geld daar in, omdat zij daar, economisch gezien, wel bij varen.

In Nederland is men inmiddels ook gestart met het, weliswaar nog mondjesmaat, aanleggen en inrichten van camperplaatsen.