Campus Groenenborger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De hoofdingang van de campus aan gebouw T

Campus Groenenborger een van de campussen van de Universiteit Antwerpen. Deze campus vormt de uitvalbasis voor de faculteit wetenschappen en de faculteit toegepaste ingenieurswetenschappen. Het is ook hier dat QU-ANT-EM, een van de meest krachtige elektronenmicroscopen ter wereld, staat.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

De campus ligt aan de Groenenborgerlaan 171. Ze is omringd door het Pastoraal Centrum, het Middelheimpark en de dienstweg tussen de Groenenborgerlaan en de Lindendreef.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Campus Groenenborger is nieuw gebouwd eind jaren 1960 om ruimte te creëren voor de nieuwe faculteiten Wetenschappen en Geneeskunde.

Gebouwen[bewerken | brontekst bewerken]

M-gebouw
In dit gebouw is de technische dienst gehuisvest.
N-gebouw
Hier woont de conciërge van de campus.
Q-gebouw
S-gebouw
In het S-gebouw zijn de labo's scheikunde en fysica gehuisvest. Op de hogere verdiepingen liggen de computerlokalen, de bibliotheek met hackerspace en het Studielandschap.
T-gebouw
Hier bevinden zich de vier grootste leslokalen en enkele vergaderzaaltjes. Ook de administratie bevindt zich in dit gebouw. Aan de hoofdingang van dit gebouw is eveneens het onthaal gevestigd.
U/S-gebouw
Hier zijn de cursusdienst, enkele leslokalen en de EHBO-ruimte gevestigd.
U-gebouw
In dit gebouw zitten verschillende onderzoeksgroepen van de departementen Fysica, Biologie en Toegepaste Ingenieurswetenschappen: Elektronica-ICT, alsook het vroegere Rectoraat.
V-gebouw
In dit gebouw zijn er enkele leslokalen en onderzoeksgroepen van het departement Scheikunde en Bio-ingenieurswetenschappen. Het V-gebouw ligt eigenlijk niet op grondgebied van de universiteit, maar is - per ongeluk - gebouwd op grond dat aan het Middelheimpark toebehoort.
X-gebouw
Hier bevinden zich enkele leslokalen en enkele onderzoeksgroepen van het departement Fysica (o.a. EMAT).
Y-gebouw
Hier is de cafetaria Komida gehuisvest.
Z-gebouw
Het nieuwste gebouw voor de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen waar vooral mechanische en bouwkundige laboratoria te vinden zijn.