Campus Groenenborger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De hoofdingang van de campus aan gebouw T

Campus Groenenborger is een campus van de Universiteit Antwerpen voor exacte wetenschappen aan de Groenenborgerlaan 171. Het is de uitvalsbasis voor de faculteit wetenschappen en de faculteit toegepaste ingenieurswetenschappen met onder meer de QU-ANT-EM, een van de meest krachtige elektronenmicroscopen ter wereld.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Eind jaren 60 werd deze campus nieuw gebouwd om ruimte te bieden aan de nieuwe faculteiten Wetenschappen en Geneeskunde. Samen met campus Middelheim vormde deze campus het Rijksuniversitair Centrum Antwerpen tot ze in 2003 opgingen in de Universiteit Antwerpen.

Gebouwen[bewerken | brontekst bewerken]

Volgende gebouwen zijn omringd door het Pastoraal Centrum, het Middelheimpark en de dienstweg tussen de Groenenborgerlaan en de Lindendreef.

M-gebouw
In dit gebouw is de technische dienst gehuisvest, evenals het departement Infrastructuur.
N-gebouw
Hier woont de conciërge van de campus.
Q-gebouw
Elektriciteitsvoorziening.
S-gebouw
In het S-gebouw zijn de labo's scheikunde en fysica gehuisvest. Op de hogere verdiepingen liggen de computerlokalen, de bibliotheek met hackerspace en het Studielandschap. Ook de monitoraten zitten hier.
T-gebouw
Hier bevinden zich de vier grootste leslokalen en enkele vergaderzaaltjes. Ook de administratie bevindt zich in dit gebouw. Aan de hoofdingang van dit gebouw is eveneens het onthaal gevestigd. Het decanaat heeft hier hun bureaus, evenals een deel van het departement Chemie en de Nieuwe Media Dienst.
U-gebouw
In dit gebouw zitten verschillende onderzoeksgroepen van de departementen Fysica, Biologie en Toegepaste Ingenieurswetenschappen. Het departement Biologie zit hier, evenals een deel van het departement Fysica. Daarnaast is hier ook de cursusdienst en enkele leslokalen en practicumzalen.
US-gebouw
Hier zijn enkele leslokalen, practicumzalen en de EHBO-ruimte gevestigd.
V-gebouw
In dit gebouw zijn er enkele leslokalen en onderzoeksgroepen van het departement Scheikunde en Bio-ingenieurswetenschappen. Het V-gebouw ligt eigenlijk niet op grondgebied van de universiteit, maar is - per ongeluk - gebouwd op grond dat aan het Middelheimpark toebehoort. Het departement Bio-ingenieurswetenschappen zetelt hier, evenals een deel van het departement Chemie. Elektronica-ICT heeft hier ook hun plaats. Het Centre for Health and Technology is hier terug te vinden.
X-gebouw
Hier bevinden zich enkele leslokalen en enkele onderzoeksgroepen van het departement Fysica (o.a. EMAT). Hier zetelt dus een deel van het departement Fysica.
Y-gebouw
Hier is de cafetaria Komida gehuisvest.
Z-gebouw
Het nieuwste gebouw voor de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen waar vooral laboratoria te vinden zijn van Bouwkunde en Elektromechanica.