Canadian Tire Centre

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Canadian Tire Centre
Canadian Tire Centre
Plaats Vlag van Canada Ottawa, Canada
Capaciteit 18.600 (concerten)
Bouwjaar 1994-1996
Geopend 1996
Kosten € 170 miljoen
Architect(en) Rossetti Architects
Bespelers Ottawa Senators
Portaal  Portaalicoon   Sport

Canadian Tire Centre (Frans: Centre Canadian Tire[1]) is een multifunctionele arena in Ottawa, Ontario, Canada, gelegen in de westelijke buitenwijk van Kanata. Het gebouw werd in januari 1996 geopend als The Palladium en stond ook bekend als Corel Center van 1996 tot 2006 en Scotiabank Place van 2006 tot 2013.

De arena wordt voornamelijk gebruikt voor ijshockey en dient sinds de opening in 1996 als de thuisarena van de Ottawa Senators van de National Hockey League (NHL) en als tijdelijke thuisbasis voor de Ottawa 67's van de Ontario Hockey League tijdens renovaties. De arena wordt ook regelmatig gebruikt voor muziekconcerten en er werden al sportkampioenschappen georganiseerd zoals het Canadese Interuniversity Sport basketbalkampioenschap voor heren, de Wereldkampioenschappen IJshockey Junioren 2009 en het Wereldkampioenschap ijshockey vrouwen 2013.

Uitrusting[bewerken | brontekst bewerken]

Interieur van Scotiabank Place vóór een playoff-spel van Ottawa Senators 2006.

De arena heeft faciliteiten voor ijshockey en basketbalwedstrijden, die regelmatig worden gehouden. De arena heeft verschillende configuraties voor concerten voor grootschalige en kleinere evenementen. Het gebouw heeft zes restaurants en een fitnessclub. De meeste restaurants zijn alleen geopend op speldagen. Er zijn ook verschillende concessietribunes.[2] De Ottawa Senators exploiteren een merchandise store naast de oostelijke ingang.

Evenementen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]