Canon T90

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Canon T-90
T90front.jpg
Fabrikant Canon, Inc.
Type 35mm spiegelreflexcamera
Flitser extern
Voeding 4 AA batterijen

De in 1986 geïntroduceerde Canon T90 was het topmodel in Canons T-serie van 35mm spiegelreflexcamera's. Het was tevens Canons laatste professionele camera met handmatige scherpstelling en derhalve de laatste die gebruikmaakte van de Canon FD-objectiefbajonet.

Het model werd overschaduwd door de autofocusrevolutie en Canons nieuwe en incompatibele EOS (Electro-Optical System) en al na een jaar werd de fabricage van de T90 beëindigd. Toch liep de T90 met vele technische concepten en vernieuwingen voorop, concepten die men tegenwoordig veelal nog slechts aantreft in high-end camera's, waaronder de gebruikersinterface, productontwerp en hoge mate van automatisering. Het verwierf de bijnaam "The Tank" van Japanse fotojournalisten.

Accessoires[bewerken]

Als accessoire was onder andere de Data Memory Back 90 verkrijgbaar en maakte het mogelijk om de camera te verbinden met een computer. De computerinterface met de MSX-computerstandaard werd officieel door Canon ondersteund, externe partijen hebben echter vergelijkbare interfaces ontworpen voor andere computerstandaarden maar deze werden niet door Canon ondersteund.