Capital City (fictieve plaats)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Capital City (vaak geschreven als Capitol City) is de fictieve hoofdstad van de staat waarin de Simpsons wonen. De bijnaam van de stad is "The Windy Apple" (een samenvoeging van de bijnamen van Chicago (The Windy City) en New York (The Big Apple). Principal (hoofdmeester) Seymour Skinner is er geboren en de moeder van Milhouse Van Houten, Luann Van Houten, is er gaan wonen na haar scheiding.

In de stad vinden vaak grote evenementen plaats zoals concerten, sportevenementen en conventies van de Verenigde Naties. Het heeft zijn eigen major league honkbal team, The Capital City Capitals, met mascotte The Capital City Goofball. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Cross-town hangbrug, de grote Duff brouwerij, het Capital City Stadion, het Captial City Amfitheater en de kruising van de 4e en D straten.

De stad ligt 350 kilometer van Springfield. Er zijn vliegverbindingen, verschillende wegen en een spoorweg tussen de twee steden. Er zijn ook meerdere hotels waarin regelmatig conventies plaatsvinden die bezocht worden door de Simpsons. De Super Bowl en Hullebalooza hebben er plaatsgevonden.