Capricorn Coast

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Capricorn Coast

De Capricorn Coast is een kustregio in centraal Queensland, Australië. Het is het gebied van Keppel Sands in het zuiden en Byfield en Shoalwater Bay in noorden.

Het lies langs en in het noorden van de and to the north of the kreeftskeerkring. Er zijn echter een exacte geografische grenzen. Over het algemeen gaat men ervan uit dat het ligt vanaf Stanage Bay in het noorden tot de Fitzroy-rivier in het zuiden en in het binnenland tot ongeveer Rockhampton. Een groot deel van de noordelijke helft bestaat uit het Shoalwater Bay militaire trainings gebied en is niet toegankelijk voor onbevoegden. De zuidelijke helft is op Keppel Bay, een brede maar ondiepe baai omringd met eilandjes. Het grootste en bekendste eiland hiervan is Great Keppel Island.

De regio beschikt over een tropisch klimaat met hete zomers en zachte winters. Ondanks dat het in de zuid-tropen ligt wordt het gespaard van de hoge temperaturen en extreme luchtvochtigheid van Noord Queensland. De combinatie van het warme weer en de nabijheid van de toegankelijke baai heeft geleid tot een relaxte levensstijl die zich in en rond de oceaan afspeelt.

Yeppoon is het grootste dorp van de Capricorn Coast en het administratieve centrum van Livingstone Shire. De 20 kilometer lange kuststrook tussen Yeppoon en Emu Park bevat allerlei grotten, smalle baaien en landtongen. Dit zijn de overblijfselen van vulkaanuitbarstingen en zorgen ervoor dat het water ondiep is en de stranden redelijk veilig zijn.