Carnival Paradise (schip, 1998)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Carnival Paradise)
Ga naar: navigatie, zoeken
Carnival Paradise
De Carnival Paradise
De Carnival Paradise
Geschiedenis
Werf Kvaerner Masa-Yards, Helsinki New Shipyard, Finland
In de vaart genomen 1998
In dienst 1998
Status In dienst
Eigenaren
Vlag Panama
Eigenaar Carnival Corporation & plc
Charteraar Carnival Cruise Lines
Algemene kenmerken
Type Cruiseschip
Lengte 262 m
Breedte 31.50 m
Diepgang 7,80 m
Tonnenmaat GT 70.367
Passagiers 2634
Vaart 22 kn
IMO-nummer 9120877
MMSI 355833000
Bemanning 920
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De Carnival Paradise is een cruiseschip van Carnival Cruise Lines en is het achtste en laatste schip in de Fantasy-klasse. Het schip werd in 1998 door Kvaerner Masa-Yards Helsinki New Shipyard in Finland gebouwd als de MS Paradise. Later werd de naam veranderd in Carnival Paradise.

Ms-paradise-atrium-galleria-sm.jpg

Concept[bewerken]

Nieuw op de Carnival Paradise zijn de vernieuwde bars, ruimtes voor tieners, minigolf en het internetcentrum. De belangrijkste attractie op het schip is het WaterWorks waterpark, dat trouwens op alle schepen van de Fantasy-klasse aanwezig is. Ook de Serenity Aurea voor volwassenen is een nieuwigheid op het schip. Één niveau lager dan het Lido-dek verbindt de overdekte promenade de belangrijkste publieke ruimtes. Voor een korter cruiseschip heeft het een redelijk uitgestrekt buitenzwembad. Met enige uitzondering op haar zusterschepen Carnival Sensation, Carnival Fascination en Carnival Ecstasy, waar er wel balkons aan de buitenkajuiten werden toegevoegd, moeten passagiers op dit schip een suite boeken om toch de privacy van een balkon te hebben.

Geschiedenis[bewerken]

De Paradise was het eerste cruiseschip ter wereld dat compleet rookvrij is. De hele constructie van het schip werd gemaakt door vaklui en werkmannen, die niet rookten. Om deze boodschap extra duidelijk te maken, stonden overal op het schip borden met 'Verboden te roken!'. De regels van roken werden op het schip zeer streng genomen. Elke vorm van roken werd streng bestraft. Als er iets gevonden of gezien werd, moest de schuldige 250 dollar betalen en het schip in de volgende haven verlaten. Carnival Cruise Lines maakte de Paradise tevens het eerste 'Earth-Friendly' Cruiseschip met een 'Dry-Cleaning' Systeem.

Externe link[bewerken]