Caroline van der Plas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Caroline van der Plas
Van der Plas (2020)
Algemene informatie
Volledige naam Carolina Ann Maria van der Plas
Geboren 6 juni 1967
Geboorteplaats Cuijk
Functie Tweede Kamerlid en fractievoorzitter
Sinds 31 maart 2021
Partij CDA (tot 2019)
BoerBurgerBeweging (2019-heden)
Politieke functies
2021-heden Lid Tweede Kamer
2021-heden Fractievoorzitter Tweede Kamer
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Carolina Ann Maria (Caroline) van der Plas (Cuijk, 6 juni 1967) is een Nederlands Tweede Kamerlid en voormalig communicatiemedewerker en journaliste.[1] Van der Plas is mede-oprichter van de politieke partij BoerBurgerBeweging. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 was zij lijsttrekker voor deze partij.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Plas is van oorsprong journalist en was onder meer werkzaam voor uitgever Reed Business waar ze schreef voor een blad over de vleesindustrie. Ze was chefredacteur voor Pig Business en Pluimveeweb bij Agrio Uitgeverij. [2] Ook werkte ze als communicatiemedewerker voor onder meer LTO Noord en de Nederlandse Bond van Varkenshouders.[3] Ze was lid van het CDA, maar verliet de partij na de Provinciale Statenverkiezingen 2019 met als kritiek de verminderde steun voor de agrarische sector binnen het CDA.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Plas is de dochter van Wil van der Plas, sportjournalist bij het Deventer Dagblad, en Nuala Fitzpatrick, gemeenteraadslid en wethouder (tussen 1986-1994) namens het CDA in Deventer. Ze werd in 2019 weduwe en is moeder van twee zoons.[4]