Naar inhoud springen

Carrefour Market

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Carrefour Market
Opgericht 2007
Hoofdkantoor Évry, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Eigenaar/onderdeel Carrefour
Land(en) Vlag van België België
Vlag van Egypte Egypte
Vlag van Frankrijk Frankrijk
Vlag van Italië Italië
Vlag van Marokko Marokko
Vlag van Maleisië Maleisië
Vlag van Polen Polen
Vlag van Spanje Spanje
Vlag van Tunesië Tunesië
Vlag van Turkije Turkije
[carrefour.fr Officiële website]
Portaal  Portaalicoon   Economie

Carrefour Market is een Franse supermarktketen geïntroduceerd in oktober 2007 door Groupe Carrefour.

Carrefourwinkel in Leval-Trahegnies

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2007 werd Carrefour Market gecreëerd om oudere supermarktketens van de Carrefour Group te vervangen, zoals Champion (internationaal), GB-supermarkten (België) en GS in Italië.

Sinds mei 2013 wordt in Spanje de bedrijfsformule Carrefour Market gebruikt voor kleinere buurtsupermarkten, in tegenstelling tot de grotere hypermarkten die de naam Carrefour, zonder toevoeging, dragen.

Carrefour Market in België[bewerken | brontekst bewerken]

In België is Carrefour Market de nieuwe naam van de GB-supermarkten (Super GB). De naam Carrefour Market wordt in België ingevoerd omdat volgens de Carrefourgroep het merk 'GB' aan populariteit had ingeboet en om de keten verder te stroomlijnen. De eerste 'testwinkel' bevond zich in Tervuren, de andere winkels worden sinds 2009 omgevormd. Ook het productassortiment werd verder uitgebreid, onder andere door nog meer producten van het huismerk Carrefour aan te bieden. Ook het merk n°1 van witte producten werd herzien.

Ook de 69 Championwinkels van de groep Mestdagh werden tegen 2013 omgedoopt tot Carrefour Market onder de merknaam Carrefour Market-Groep Mestdagh. De naamswijziging is een gevolg van een akkoord tussen de Carrefourgroep en de groep Mestdagh over de overname van zestien supermarkten. Carrefour versterkte op deze manier zijn winkelpark via een stijging van het aantal Carrefour Market-supermarkten (inclusief de nog bestaande GB-supermarkten) tot 435 en won zo twee punten marktaandeel.

Tien jaar later, op 1 januari 2023, droeg de familie Mestdagh 87 Carrefourwinkels weer over, naar concurrent Intermarché.[1] Die groep telde na die overdracht 164 verkooppunten in België.[1]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]