Castlevania: Aria of Sorrow

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Castlevania: Aria of Sorrow
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Konami
Uitgever Konami
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 6 mei 2003
Vlag van Japan 8 mei 2003
Vlag van Europa 9 mei 2003
Genre platformspel
actierollenspel (ARPG)
Spelmodus singleplayer
Platform Game Boy Advance
Media spelcartridge
Navigatie
Spelserie Castlevanie
Voorloper Harmony of Dissonance
Vervolg Lament of Innocence
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Castlevania: Aria of Sorrow is een platformspel en actierollenspel (ARPG) voor de Game Boy Advance uit 2003. Het spel is onderdeel van de Castlevania-serie en is ontwikkeld en uitgegeven door Konami.

Het is het derde en tevens laatste Castlevania-spel voor de Game Boy Advance. Aria of Sorrow werd in Europa in 2006 opnieuw uitgebracht samen met Harmony of Dissonance als onderdeel van een bundel.

Plot[bewerken]

Het spel speelt zich af in 2035 waarbij Dracula lange tijd is opgesloten na een gevecht in 1999. Het spel volgt het avontuur van Soma Cruz, een tiener met esoterische krachten. Volgens de legende keert de ziel van Dracula in 2035 terug naar zijn reïncarnatie, en zal de persoon al zijn krachten overerven.

Spel[bewerken]

Het spel is een 2D side-scrolling platformspel dat overeenkomt met voorgaande delen in de Castlevania-serie. Doel van het spel is hoofdpersoon Soma Cruz door het veld te loodsen, waarbij hij onderweg vijanden verslaat. In het speelveld zijn verschillende wapens te vinden, zoals een bijl, kruis, heilig water, dolken en een stopwatch.

Aria of Sorrow voegt elementen uit het rollenspelgenre toe, waarbij de hoofdpersoon beschikt over levenspunten (hp), magiepunten (mp) en ervaringspunten (xp).

Ontwikkeling[bewerken]

Aria of Sorrow werd opnieuw geschreven en geproduceerd door Koji Igarashi. Hij werkte aan eerdere Castlevania-titels zoals Symphony of the Night en Harmony of Dissonance. Igarashi wilde een andere richting met de serie op en schreef het in een toekomstige setting.

Ontvangst[bewerken]

Het spel is matig verkocht in Japan, maar was wel succesvol in de Verenigde Staten. Aria of Sorrow ontving positieve recensies, en werd vaak vergeleken met Symphony of the Night. Men prees de gameplay en visuele elementen, maar kritiek was er op de korte speeltijd en de steeds lagere moeilijkheidsgraad gedurende het spel.

Aggregator Score
Metacritic 91/100
Publicatie Score
Eurogamer 9/10
Famitsu 36/40
GameSpot 8,6/10
GameSpy 4,5/5
IGN 9,3/10

Externe link[bewerken]