Castlevania: Portrait of Ruin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Castlevania: Portrait of Ruin
Castlevania logo.png
Ontwikkelaar Konami
Uitgever Konami
Datum van uitgave Vlag van Japan 16 november 2006
Vlag van Verenigde Staten 5 december 2006
Vlag van Europa 9 maart 2007[1]
Genre Actiespel
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Teen (T)
CERO: 12+ (B)
PEGI: 12+
Platform Nintendo DS
Media Nintendo DS Game Card
Navigatie
Spelserie Castlevania
Voorloper Dawn of Sorrow
Vervolg Order of Ecclesia
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Castlevania: Portrait of Ruin is een computerspel voor de Nintendo DS. Het spel is ontwikkeld door Konami en werd op 16 november 2006 (eveneens door Konami) voor het eerst uitgegeven in Japan.

De speler bestuurt in tegenstelling tot de eerdere versie twee personages in plaats van een, namelijk Jonathan Morris, in het bezit van de legendarische Vampire Killer en Charlotte Aulin, een heks in opleiding met tal van spreuken. Doel van het spel is om het kwaad in "Dracula's Castle" te verslaan, alleen is deze keer niet Dracula de baas, maar heeft Brauner de macht in handen. Brauner heeft tal van portretten in Dracula's Castle verstopt waarin een deel van zijn macht schuilt en de speler moet deze portretten doorzoeken om het kwaade erin te verslaan.

Richter Mode[bewerken]

In het spel kom je ook Richter Belmont tegen. Hij is de laatste die de Vampire Killer in handen heeft gehad en test Jonathan of hij de Vampire Killer waard is.

Nadat de speler het spel heeft uitgespeeld kan men het spel ook spelen als Richter Belmont. Maria Renard is in deze modus het tweede personage.

Externe links[bewerken]