Categorie:Document naar jaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Geplaatst:
13-12-2017

Genomineerd   Deze categorie is genomineerd voor hernoeming, samenvoeging of verwijdering.

Omdat iemand vindt dat deze categorie niet met de huidige naam in de Nederlandstalige Wikipedia past, is deze op de lijst met te beoordelen categorieën geplaatst. Hier is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de nominatie tot verwijdering, hernoeming of samenvoeging te vinden.
Korte omschrijving van de reden: Categorie:Document naar jaar en alle subcategorieën Document uit (jaartal) vanwege een aantal redenen; ten eerste is het een verwarrende categorienaam. Subcategorieën hiervan zijn Categorie:Boek naar jaar, Categorie:Verdrag naar jaar en Categorie:Gedicht naar jaar. Voor de eerste lijkt het me erg onwaarschijnlijk dat mensen zullen gaan zoeken in een categorie getiteld "document". Daarbij denkt men toch vooral aan officiële papieren als akten, identiteitsbewijzen, contracten etc. Mijns inziens horen gedichten ook niet in deze categorieboom thuis. Meestal zijn dit geen op zichzelf staande "documenten" maar worden ze gepubliceerd als onderdeel van bijvoorbeeld een dichtbundel.De tweede reden is gebrek aan overzicht vanwege de vreemde selectie van de inhoud van de categorie en subcategorieën. De categorie bevat op dit moment 19 subcategorieën Document uit ... waarbij op geen enkele manier duidelijk wordt waarom een jaar als 1947 wel een subcategorie is, en men boeken uit dat jaar dus zal moeten zoeken via Categorie:1947 -> Categorie:Document uit 1947 -> Categorie:Boek uit 1947, maar men voor een boek uit bijvoorbeeld voor een boek uit 1946 direct via Categorie:1946 in de categorie Categorie:Boek uit 1946 terechtkomt. Andere jaren, zoals Categorie:1945 hebben wel een categorie Categorie:Document uit 1945 maar dan is die categorie weer geen onderdeel van de categoriestructuur Categorie:Document naar jaar maar via Categorie:Document uit de 20e eeuw van de categorieboom Categorie:Document naar eeuw. snapt u het nog? De selectie van gedichten in de subcategorieën van de subcategorie Categorie:Gedicht naar jaar is ook weer extreem beperkt. Het bevat, onderverdeeld naar jaar slechts 3 werken: Annus Mirabilis (John Dryden) in Categorie:Gedicht uit 1667, Am Brunnen vor dem Tore in Categorie:Gedicht uit 1823 en The Harlot's House in Categorie:Gedicht uit 1883. Er zijn vele malen meer gedichten uitgekomen maar waarom die geen onderdeel uitmaken van deze categorieboom wordt ook nergens duidelijk. De derde reden van deze nominatie is dat deze geheel overbodig is. De categorieboom Categorie:Boek kan gezien bovenstaande onoverzichtelijke situatie beter een subcategorie worden van de categorie Categorie:Document en dan alle categorieën Boek uit ... weer een directe subcategorie maken van de categorie van het betreffende jaartal in plaats van sommige jaren wel en sommige niet, waarbij onze lezers dan zelf maar moeten gaan zoeken hoe het in jaar x geregeld is. Hetzelfde voor de categorie Categorie:Verdrag.
Na plaatsing op de lijst met te beoordelen categorieën blijft de categorie daar ten minste twee weken staan, zodat eventuele bezwaren tegen verwijdering, hernoeming of samenvoeging ingebracht kunnen worden.

De artikelen in deze categorie worden niet automatisch mee verwijderd. Ze komen wel in aanmerking voor plaatsing in een andere categorie. Het is niet de bedoeling dat een categorie leeggemaakt wordt, voordat deze uit het systeem is verwijderd.

(/)

Icoontje broodkruimel

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 24 ondercategorieën, van een totaal van 24.

B

D

V