Caterpie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Caterpie (Japans: Kyatapi) is een van de eerste generatie Pokémon.

Caterpie is een rupsachtige Pokémon die zich al vroeg in het wild bevindt in de Kanto en Johto-regio's. Het is een van de makkelijkste Pokémon die een trainer kan vangen. Hij schrikt zijn tegenstanders af door de stank die van zijn rode antenne afkomt. Hij kan door de zuignappen op zijn lichaam zich aan bomen vastzuigen. Op level zes evolueert hij (door middel van een aanval van Caterpie, genaamd String Shot, die hij in een gevecht gebruikt om de snelheid van vijanden te verlagen via een plakkerige draad) in een Metapod, die op zijn beurt weer op level tien evolueert in een Butterfree. Caterpie zoeken naar hoge plaatsen zoals bomen om de lucht te kunnen bekijken in de hoop dat hij/zij ooit vleugels zal krijgen. Caterpie is de eerste Pokémon die Ash Ketchum ooit heeft gevangen.

Ruilkaartenspel[bewerken]

Er bestaan zeven standaard Caterpie-kaarten, met alle zeven het type Grass als element.

Caterpie (EX FiredRed & LeafGreen 56)[bewerken]

Caterpie (Japans: キャタピー Caterpie) is een Grass-type Basis Pokémonkaart. Het maakt deel uit van de EX FiredRed & LeafGreen reeks. Hij heeft een HP van 50 en kent de aanvallen Signs of Evolution en String Shot. String Shot is een aanval die Caterpie in de spellen leert.

Aanvallen[bewerken]

(Deze aanvallen zijn gebaseerd op generatie vijf) Vet betekent dat Caterpie type voordeel krijgt voor deze aanval.

Door level up[bewerken]

  • Lv. --: Tackle
  • Lv. --: String Shot
  • Lv. 15: Bug Bite

Ruilkaarten exclusief[bewerken]

(Hieronder staan aanvallen die Caterpie op één of meerdere ruilkaarten kent en bestaan in de spellen, maar die Caterpie daar niet kan leren)

  • Headbutt