Cathérine Moerkerke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Cathérine Moerkerke (2018)

Cathérine Moerkerke (Menen, 10 februari 1977) is een Vlaams journaliste en presentatrice die sinds 2004 voor VTM werkt en er lange tijd nieuwsanker was.

Moerkerke startte in februari 2004 als nieuwsanker bij VTM en presenteerde aanvankelijk vooral het toenmalige laatavondnieuws. Tijdens de bevallingsrust van Birgit Van Mol presenteerde Moerkerke voor het eerst ook de hoofduitzendingen van 19u. Ze nam midden 2006 ook de presentatie van Telefacts over, nadat Dany Verstraeten hier na meer dan vijftien jaar mee stopte. Na een tweetal jaar gaf ook zij er de brui aan, maar vanaf de zomer 2011 nam ze de job weer over. In augustus 2013 stopte Moerkerke als anker bij VTM Nieuws om voltijds aan de slag te gaan als presentatrice en reportagemaakster bij Telefacts. In april 2015 presenteerde ze uitzonderlijk weer enkele nieuwsuitzendingen om de toen vroegtijdige bevalling van anker Elke Pattyn op te vangen. In 2016 maakte ze zelf volledige programma's met eerst Moerkerke en de Mannen en later het magazine CATHéRINE.

In 2007 nam Moerkerke tijdens haar zwangerschap deel aan het televisieprogramma Sterren op de Dansvloer, waarin ze het samen met haar danspartner Pascal Maassen uiteindelijk tot de finale schopte.

Moerkerke is moeder van een dochter (2007) en zoon (2012). Naast fietsen is boksen één van haar passies.