Cathérine Moerkerke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Cathérine Moerkerke (Menen, 10 februari 1977) is een Vlaams journaliste die sinds 2004 voor VTM werkt en er lange tijd nieuwsanker was. Momenteel verzorgt ze de presentatie van het duidingsmagazine Telefacts, waarvoor ze ook reportages maakt.

Moerkerke startte in februari 2004 als nieuwsanker bij VTM en presenteerde aanvankelijk vooral het toenmalige laatavondnieuws. Tijdens de bevallingsrust van Birgit Van Mol presenteerde Moerkerke voor het eerst ook de hoofduitzendingen van 19u. Ze nam midden 2006 ook de presentatie van Telefacts over, nadat Dany Verstraeten hier na meer dan vijftien jaar mee stopte. Na een tweetal jaar gaf ook zij er de brui aan, maar vanaf de zomer 2011 nam ze de job weer over. In augustus 2013 presenteerde Moerkerke voor de voorlopig laatste keer het VTM Nieuws. Ze zou zich voortaan gaan focussen op Telefacts en net als aan het begin van haar carrière weer reportages gaan maken.

In 2007 nam Moerkerke tijdens haar zwangerschap deel aan het televisieprogramma Sterren op de Dansvloer, waarin ze het samen met haar danspartner Pascal Maassen uiteindelijk tot de finale schopte.

Moerkerke is moeder van een dochter (2007) en zoon (2012). Naast fietsen is boksen één van haar passies.