Cathy Coudyser

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Cathy Coudyser
Cathy Coudyser, Volksvertegenwoordiger N-VA
Cathy Coudyser, Volksvertegenwoordiger N-VA
Volledige naam Cathy Coudyser
Geboren Knokke-Heist, 14 december 1969
Kieskring Flag of West Flanders.svg West-Vlaanderen
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij N-VA
Functies
2007 - heden OCMW-raadslid Knokke-Heist
2012 - 2014 Volksvertegenwoordigster[1]
2013 - heden Gemeenteraadslid Knokke-Heist
2014 - heden Vlaams Parlementslid[2]
2014 - heden Deelstaatsenator[3]
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Cathy Coudyser (Knokke-Heist, 14 december 1969) is een Belgisch politica voor N-VA.

Biografie[bewerken]

Cathy Coudyser studeerde regentaat aan het Sint-Andreasinstituut in Brugge; ze is regent Frans-Geschiedenis-Economie. Na een korte periode in het onderwijs (Hotel- en Toerismeschool Spermalie), maakte ze de overstap naar de financiële wereld als adviseur sparen en beleggen bij KBC. Vanaf 1999 is Coudyser meewerkende echgenote in een juwelierszaak.

In 2003 werd Coudyser verkozen tot voorzitter van N-VA Knokke-Heist (2003-2011). In datzelfde jaar werd ze eveneens verkozen tot lid van het arrondissementeel bestuur van de afdeling N-VA Brugge-Torhout-Oostkust. In 2010 werd Coudyser secretaris van dat bestuur alsook lid van de partijraad van de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Cathy Coudyser is actief in het lokale bestuur van Knokke-Heist sinds 2006, wanneer ze OCMW-raadslid werd (2006-2012).[4] Sinds 2013 zetelt Coudyser als gemeenteraadslid en fractieleidster voor de N-VA gemeenteraadsfractie in Knokke-Heist.

In november 2012 legde Cathy Coudyser de eed af als lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers waar ze Manu Beuselinck uit Oostende opvolgde.[5]

In het federale parlement was ze vanaf 2012 tot het einde van de legislatuur in 2014, lid van de Commissie voor het Bedrijfsleven, het Wetenschapsbeleid, het Onderwijs, de Nationale Wetenschappelijke en Culturele Instellingen, de Middenstand en de Landbouw. Coudyser was ook vast lid van de Commissie voor de Naturalisaties.[6] In de commissies werkte Coudyser rond de thema's bedrijfsleven, prijzenbeleid, ondernemersklimaat en de federale wetenschappelijke en culturele instellingen.

Op 25 mei 2014 werd Cathy Coudyser verkozen tot Vlaams Parlementslid, daarnaast werd zij door de N-VA fractie in het Vlaams Parlement voorgedragen en benoemd tot deelstaatsenator. In het Vlaams Parlement is Cathy Coudyser vast lid van de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Zij is ook vast lid van de Commissie voor de Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid. Als plaatsvervangend lid zetelt zij in de Commissie voor het Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed. Cathy Coudyser zetelt ook als plaatsvervangend lid in de Commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.[4]

Cathy Coudyser is gehuwd met Danny Bossaert en is moeder van dochter Emma.

Externe link[bewerken]