Cebu Pacific

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Cebu Pacific Air
IATA

5J

ICAO

CEB

Roepletters

Cebu Air

DC-9 van Cebu Pacific tijdens de landing op Mactan-Cebu International Airport
Opgericht 1996
Hubs Ninoy Aquino International Airport
Mactan-Cebu International Airport
Diosdado Macapagal International Airport
Francisco Bangoy International Airport
Vloot 57 vliegtuigen
Bestemmingen 49
Frequentflyer-programma Summit Club (tot 31 maart 2006)
Hoofdkantoor Pasay City, Filipijnen
Sleutelfiguren Lance Gokongwei (algemeen directeur)
Website http://www.cebupacificair.com
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart
ATR 72-500 van Cebu Pacific
Airbus A319 van Cebu Pacific

Cebu Pacific Air is een Filipijnse low cost-luchtvaartmaatschappij met als basis Pasay City, Metro Manilla. Het is na Philippine Airlines de grootste luchtvaartmaatschappij van Filipijnen. Cebu Pacific vluchten met IATA-Code DG (Tigerair Philippines) staan op de zwarte lijst. Naast een uitgebreid binnenlands netwerk vliegt de maatschappij ook op 16 buitenlandse bestemmingen. Er wordt dan voornamelijk gevlogen naar buurlanden als Maleisië, Indonesië, China, Zuid-Korea en Japan.

Cebu Pacific voert vluchten vanuit Ninoy Aquino International Airport in Pasay City, Metro Manilla, uit vanaf terminal 3.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Cebu Pacific werd op 26 augustus 1988 opgericht door John Gokongwei. In februari 1998 werden de vluchten tijdelijk geschrapt na een crash van een Douglas DC9-32 met 106 slachtoffers. In het begin vloog de maatschappij dagelijks 24 vluchten tussen voornamelijk Manila, Cebu en Davao. Eind 2001 vloog men al op 18 binnenlandse bestemmingen, goed voor 80 vluchten per dag. Internationale vluchten begonnen vanaf 22 november 2001. Vanaf 2006 verving de maatschappij haar DC9's en haar 757-200 geleidelijk door Airbussen van het type A319 en A320. In 2007 werd Davao de 4e HUB van de maatschappij, na Manila, Cebu en Clarck. Op dit ogenblik (maart 2017) heeft de carrier nog een order lopen voor 32 Airbussen van het type A320, 2 Airbus type A330 en 15 ATR's 72-600.

Geen garantie bij vertraging of vluchtannulering[bewerken | brontekst bewerken]

Cebu Pacific is een point-to-point vervoerder. Dit betekent dat de passagier geen rechten kan claimen als er vertragingen ontstaan die gevolgen hebben voor een aansluitende vlucht (zowel Cebu Pacific vluchten alswel andere maatschappijen) Bagage voor aansluitende vluchten (van andere vervoerders) kan niet doorgelabeld worden. Met andere woorden: men dient de bagage zelf weer in te checken bij het/de (vliegveld)Airlines waar de aansluitende vlucht gemaakt wordt. In de praktijk betekent dit dat men eerst door de emigratie- en douanediensten dient te gaan van de aansluitende vlucht.

Vloot[bewerken | brontekst bewerken]

De vloot van Cebu Pacific. (maart 2017)


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Cebu Pacific van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.