Cees van Langevelde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Geplaatst:
11-07-2018

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: geen aanwijzingen voor encyclopedische relevantie. Lijkt een lokale kunstenaar zoals veel andere

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Cees van Langevelde (Terneuzen, 28 juli 1932 - 16 juli 2011) was een Nederlands aquarellist en kunstschilder.[1]

Biografie[bewerken]

Van Langevelde was oorspronkelijk meubelmaker en scheepstimmerman; daarnaast tekende en schilderde hij. Eind jaren '50 van de twintigste eeuw maakte hij van zijn hobby zijn beroep: hij werd professioneel kunstschilder. Vanaf 1971 exposeerde hij veelvuldig.

Van Langevelde werd bekend door zijn stadsgezichten van Terneuzen. In de zeventiger en tachtiger jaren was hij een van de weinigen, die de oude binnenstad op het doek vastlegde. Zijn maritiem werk duidt op vakmanschap, evenals zijn Zeeuws-Vlaamse luchten en landschappen.[bron?] Van Langevelde was controversieel: hij hield voor niemand zijn mond en was kritisch over alles wat met Terneuzen en de kunst te maken had.[bron?] In 2011 overleed van Langevelde na meer dan 50 jaar het kunstenaarschap te hebben uitgeoefend.

In september 2018 openen burgemeester en wethouders van Terneuzen in het stadhuis een tentoonstelling met werk van Van Langevelde.