CellFactor Revolution

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
CellFactor Revolution
Ontwikkelaar(s) Artificial Studios & Immersion Games
Genre(s) First-person shooter
Spelmodus Single player, multiplayer
Engine Reality engine
Platform(s) PC, Xbox 360 (Cancelled)
Media DVD-rom
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

CellFactor Revolution is een sci-fi first-person shooter van Artificial Studios en Immersion Games.

Achtergrond[bewerken]

De opmaak van dit kopje is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Het kopje bevat namelijk weinig tot geen interne links. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

De techdemo "Cellfactor" die in 2006 uitkwam was bedoeld om de kracht en nieuwe eigenschappen te benadrukken van de nieuwe physics-chip van Ageia. Na flink wat gerucht over dat het wel een game zou kunnen zijn, werd hij aan gekondigd voor de PC en Xbox 360, door ontwikkelaar Artificial Studios. Die dit had bevestigd op het jaarlijkse QuakeCon-evenement.

De omgeving in Cellfactor Revolution kan volledig vernietigd worden. Hiervoor heeft de speler een heel arsenal aan wapens en voertuigen tot zijn beschikking. Met psychic krachten die de karakters hebben kun je voorwerpen op tillen, die samen voegen tot een grote vliegende bal van voorwerpen. Deze kan je weer over de grond uitgooien of gebruiken om je tegenstanders mee te bestoken, terwijl ze grote kraters in de grond slaan, en puin in het rondten laten slingeren.

Cellfactor Revolution is inmiddels uit en is gratis te downloaden. De game bevat vijf levels waarvan er twee speelbaar zijn zonder Physx kaart. De andere levels bevatten te veel physics om zonder een Ageia physx kaart te kunnen spelen.

Het spel is enkel in LAN te spelen of singleplayer omdat multiplayer te veel bandbreedte zou vereisen om nog enigszins speelbaar te zijn. Wel is het mogelijk om een virtueel LAN te maken met Hamachi om zo met 2 tot 4 personen toch een soort van multiplayer te spelen.