Central Park Zoo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Central Park Zoo
Centrale plein met zeeleeuwenverblijf
Centrale plein met zeeleeuwenverblijf
Geopend 1864, 1988 (heropening)
Gesloten 1983-1988
Locatie Manhattan, New York, Verenigde Staten
Oppervlakte 2,6 hectare
Coördinaten 40° 46′ NB, 73° 58′ WL
Lid van Association of Zoos and Aquariums
Thema themagebieden tropen, poolstreken en gematigde streken
Website

Central Park Zoo is een dierentuin in het stadsdeel Manhattan van de Amerikaanse stad New York. De dierentuin werd geopend in 1864 en bevindt zich in het zuidoosten van Central Park.

Geschiedenis[bewerken]

Central Park Zoo werd in 1864 als eerste New Yorkse dierentuin geopend in de vorm van een menagerie. In de jaren dertig van de twintigste eeuw werd de dierentuin heringericht met een centraal plein omringd door gebouwen. In jaren tachtig was Central Park Zoo van 1983 tot 1988 gesloten en werden de ouderwetse kooien vervangen door natuurgetrouwere verblijven.

Beschrijving[bewerken]

Central Park Zoo omvat drie themagebieden: Tropic Zone met een regenwoudhal met vrijvliegende vogels, terraria en verblijven voor primaten en zebramangoesten, Temperate Territory met verblijven voor onder meer kleine panda's, Japanse makaken, sneeuwpanters en grizzlyberen, en Polar Region met een gebouw waar pinguïns en papegaaiduikers worden gehouden. Op het centrale plein is het verblijf van Californische zeeleeuwen. Op een apart terrein bevindt zich de kinderboerderij, Tisch Children's Zoo.

Wildlife Conservation Society[bewerken]

Central Park Zoo wordt beheerd door de Wildlife Conservation Society, evenals Bronx Zoo, Queens Zoo en Prospect Park Zoo.

Externe link[bewerken]