Centro Televisivo Vaticano

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Centro Televisivo Vaticano (CTV) (Nederlands: Centrum voor de Vaticaanse Televisie) is de staatstelevisieomroep van Vaticaanstad. De omroep ressorteert onder de Romeinse Curie en is naast het radiostation (Radio Vaticaan) en de krant (L'Osservatore Romano) een van de communicatiemiddelen van de Heilige Stoel.

De omroep werd in 1983 opgericht en is sinds 1996 een onderafdeling van de Curie. Hoofddoel van de omroep is bij te dragen aan de verkondiging van het Evangelie. Daarnaast stelt de omroep zich te doel de bezigheden van de paus te documenteren. De omroep verzorgt live-uitzending rond alle publieke optredens van de paus. Daarnaast zendt het station documentaires uit, voor zover die bijdragen aan de doelstellingen van het CTV.

Sinds 2005 is Federico Lombardi directeur van de CTV. Hij is daarnaast ook directeur van Radio Vaticano en hoofd van het persbureau van de Heilige Stoel. De Raad van Toezicht van de CTV staat sinds 25 mei 2009 onder voorzitterschap van aartsbisschop Claudio Maria Celli.

Externe link[bewerken]