Ceramiche Refin (wielerploeg)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ceramiche Refin
Teaminformatie
UCI-code REF
Land Vlag van Italië Italië
Opgericht 1995
Opgeheven 1997
Discipline(s) wegwielrennen, baanwielrennen
Fietsmerk Battaglin
Sleutelfiguren
Technisch directeur Primo Franchini (1995-1996)
Domenico Cavallo (1997)
Ploegleider Orlando Maini (1995-1997)
Ploegnamen
1994
1995
1996-1997
Brescialat - Ceramiche Refin
Ceramiche Refin
Ceramiche Refin - Mobilvetta Design
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Ceramiche Refin was een Italiaanse wielerploeg actief in de jaren negentig. De ploeg werd gesponsord door Ceramiche Refin, een Italiaanse keramiekfabrikant.

Historiek[bewerken | brontekst bewerken]

Ceramiche Refin ontstond uit Brescialat - Ceramiche Refin toen Primo Franchini met cosponsor Refin een eigen ploeg begon en ook een aantal renners meenam naar de nieuwe ploeg.

In 1998 begon cosponsor Mobilvetta een eigen ploeg. Die ploeg kan niet gezien worden als een voortzetting van Ceramiche Refin; ze had andere ploegleiders, een ander merk fiets – deze van de gewezen bergkoning Giovanni Battaglin – en alleen de wielrenner Luigi Della Bianca reed in 1997 voor Ceramiche Refin en het jaar erop voor Mobilvetta Design.

Belangrijkste overwinningen[bewerken | brontekst bewerken]

De belangrijkste overwinning van de ploeg was de winst van Djamolidin Abdoesjaparov in de veertiende etappe van de Ronde van Frankrijk in 1996. Andere overwinningen van de ploeg op de weg behelsten kleine eendaagse wedstrijden als Milaan-Vignola en de Subida Urkiola en etappes in kleinere rittenkoersen, zoals de Ronde van Zwitserland, Tirreno-Adriatico en de Sachsen Tour.

Verder waren er op de baan onder andere de winst van Andreas Kappes van de Zesdaagse van Gent in 1995 en de Zesdaagse van Keulen van 1996. Ook werd Felice Puttini in 1997 Zwitsers kampioen halve fond. Het was zijn tweede nationale kampioenschap, want in 1995 was hij al kampioen op de weg geworden.

Bekende renners[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]