Cerina Vincent

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Cerinavincent.jpg

Cerina Vincent (Las Vegas, 7 februari 1979) is een Amerikaans film- en televisieactrice van Italiaanse afkomst. Ze speelde onder meer in de horrorfilms Fear Runs Silent, Intermedio, Return to House on Haunted Hill, Cabin Fever en It Waits. Daarnaast verscheen ze in verschillende films en series over de Power Rangers als Maya, de gele Ranger.

Vincent debuteerde op het witte doek in 2001, in de persiflage Not Another Teen Movie. Ze had toen al het één en ander aan acteerwerk op haar cv staan, maar dit verscheen allemaal ofwel op televisie of rechtstreeks op dvd. Daartoe behoorden gastrolletjes in onder meer Malcolm in the Middle en Felicity. Ook na haar officiële filmdebuut bouwde Vincent hiermee door aan haar lijst van rollen. Zo verscheen ze in 2005 eenmalig in CSI: Crime Scene Investigation, in 2006 in Bones en in 2008 in Two and a Half Men. Wat betreft films kreeg ze op hetzelfde moment voornamelijk rollen in horrorproducties.

Vincent bracht in 2007 samen met auteur Jodi Lipper het boek How to Eat Like a Hot Chick: Eat What You Love, Love How You Feel' uit, dat bedoeld is als adviesboek over eetgewoontes met een humoristische insteek.

Filmografie[bewerken]