Cervecería Polar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Cervecería Polar
Algemene informatie
Naam Cervecería Polar
Locatie Caracas
Eigenaar Empresas Polar
Oprichting 1941
Bieren
Actieve bieren zie lijst
Portaal  Portaalicoon   Bier

Cervecería Polar C.A. is een Venezolaanse brouwerij te Caracas in het Distrito Capital. Het is de grootste en bekendste brouwerij van het land.

Geschiedenis[bewerken]

De Cervecería Polar C.A. werd opgericht in 1941 door Lorenzo Alejandro Mendoza Fleury, Rafael E. Lujan en Karl Eggers. De eerste brouwerij in Antímano had een jaarcapaciteit van 300.000 hl. In 1950 werd een tweede brouwerij opgestart in Barcelona, Anzoátegui, met een brouwcapaciteit van 500.000 hl/jaar. In 1951 werd een derde brouwinstallatie met een brouwcapaciteit van 500.000 hl/jaar opgestart in Los Cortijos, Caracas, waar nu de huidige hoofdzetel is gevestigd. De bierproductie verdrievoudigde gedurende de zeventiger jaren en de productie werd onder meer opgedreven door middel van high-gravity brewing. In 1978 werd een nieuwe brouwerij opgestart in San Joaquín (Carabobo). De brouwerij heeft een marktaandeel van 85% in Venezuela en behoort tot de top-20 van grootste brouwerijen ter wereld. De oudste brouwerij in Antímano is ondertussen buiten dienst gesteld.[1]

De brouwerij maakt samen met Alimentos Polar C.A. en Pepsicola Venezuela C.A. deel uit van de Empresas Polar (opgericht in 1977 en de grootste Venezolaanse private onderneming).

Bieren[bewerken]

  • Solera, 6%
  • Solera Light, 4,3%
  • Polar Pilsen, 5%
  • Polar ICE, 4,5%
  • Polar Light, 4%
  • Polar ZERO

Externe link[bewerken]

Zie ook[bewerken]