Charizard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charizard
Pokémon
Charizard
Nationaal
Charmeleon - Charizard (006) - Squirtle

Johto
Charmeleon - Charizard (231) - Squirtle

Japanse naam Rizādon (リザードン)
Evolutie van Charmeleon
Evolueert naar geen
Generatie Eerste
Soort Vlam Pokémon
Evolutielevel Derde
Type Vuur / Vlieg
Hoogte 1,7 m
Gewicht 90,5 kg
Eigenschap Blaze
Lijst van Pokémon

Charizard is een fictief wezen uit de Pokémonreeks. Zijn nummer volgens de National Pokédex is #006. Charizard is een pokemon van de eerste generatie. Hij is herkenbaar aan de grote vleugels en zijn staart en lijkt minder op zijn voorevolutie, dan zijn voorevolutie Charmeleon leek op Charmander. Charizard is lichter van kleur dan Charmeleon, maar nog wel steeds roodkleurig. Deze pokemon is een vuur en vlieg-type. Charizards zijn heel eigenwijs: ze hebben goede opvoeding nodig. Ze zijn sterk doordat ze niet door grond moves geraakt kunnen worden , maar het maakt ze kwetsbaarder voor rock en elektrische aanvallen.

De naam is een porte-manteau van "Charcoal" en "Lizard".

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Er bestaan tien standaard Charizard kaarten, negen met het type Fire (twee enkel in Japan uitgebracht) en één met het type Colorless als element. Ook bestaan er één Dark Charizard kaart, een Blaine's Charizard, een Shining Charizard, een Lance's Charizard (enkel in Japan), een Charizard ex, Charizard G en een Charizard G LV.X-kaart, allemaal met het type Fire als element. Verder zijn er nog één Charizard δ-kaart (type Lightning en Metal) en één Charizard ☆ δ-kaart (type Darkness).

Tekenfilmreeks[bewerken | brontekst bewerken]

In de tekenfilms is het een bekende Pokémon omdat hoofdrolspeler Ash Ketchum er een heeft. Het is tevens een van de sterkste Pokémon die Ash heeft. In het begin van het eerste seizoen vond Ash hem als Charmander nadat hij achter werd gelaten door zijn oorspronkelijke trainer. Later evolueerde deze in Charmeleon en uiteindelijk Charizard. Na deze evolutie werd hij ongehoorzaam waardoor Ash hem weinig gebruikte. In de aflevering Charizard Chills bevrijdde Ash hem nadat hij werd ingevroren tijdens een gevecht met een Poliwrath. Hierdoor werd Charizard gehoorzaam waarna Ash hem vaker gebruikt in gevechten. In het derde seizoen laat Ash hem achter in de Chariciffic Vallei (een vallei met wilde Charizard) om sterker te worden. In latere seizoenen keert Charizard af en toe terug om Ash te helpen bij Pokémon-gevechten.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Charizard heeft in de spellen exact dezelfde roep als Rhyhorn.
  • Charizard heeft 2 Mega-Evoluties.