Charlotte Caspers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charlotte Caspers werkt aan een schilderij

Charlotte Caspers (Gent, 1979) is een Vlaams-Nederlandse kunstenaar. Zij studeerde kunstgeschiedenis en restauratie van schilderijen. Naast haar vrije werk maakte zij reconstructies van schilderijen voor musea, onderzoeksprojecten en het AVROTROS-televisieprogramma “Het Geheim van de Meester”.[1] In 2020 zond AVROTROS de documentaire Van kennis naar kunst - Een portret van Charlotte Caspers uit.

Opleiding/loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Na haar gymnasiumopleiding aan het Theresialyceum in Tilburg (cum laude) is Caspers gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Hier studeerde zij cum laude af in kunstgeschiedenis met als specialisatie schilderkunst uit de middeleeuwen en renaissance. Hierna volgde zij de opleiding tot restaurator bij de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) in Maastricht (cum laude). Zij doceerde tot 2017 tien jaar schildertechniek aan de restauratoren-opleiding van de Universiteit van Amsterdam.

Restauraties en reconstructies[bewerken | brontekst bewerken]

Caspers heeft reconstructies gemaakt voor onder andere Tate Britain, Princeton-universiteit, Van Gogh Museum, Rijksmuseum Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen. Voor het programma Het Geheim van de Meester (2016-2019) heeft zij tweeëntwintig historische meesterwerken gereconstrueerd.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]