Charlotte Labee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charlotte Labee
Charlotte labee-1536067033.jpg
Geboren Roosendaal, 13 januari 1986
Land Nederland
Beroep model en presentatrice
Jaren actief 2003-
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Mode

Charlotte Labee (Roosendaal, 13 januari 1986) is een Nederlands model en presentatrice. In 2008 werd ze verkozen tot Miss Universe Nederland.

Levensloop[bewerken]

Labee studeerde management aan Schoevers. Op haar dertiende was ze in Londen al eens aangesproken om modellenwerk te doen en ze begon serieus met modellenwerk toen ze op haar zeventiende enkele maanden naar Milaan vertrok voor verschillende opdrachten. Terug in Nederland hield ze zich bezig met shoots en shows.

In 2008 werd ze verkozen tot Miss Universe Nederland en werd ze uitgezonden naar Vietnam waar ze achttiende werd tijdens de verkiezing die georganiseerd werd door Donald Trump. Na haar verkiezing tot Miss Universe Nederland presenteerde ze bij Omroep Brabant gedurende twee jaar het tv-programma Inz&Uitz. Daarna presenteerde ze nog een korte periode een zakelijk programma voor een lokale televisieomroep. In 2011 werd ze gevraagd het programma LifestyleXperience te presenteren voor RTL 4.

Naast haar werk als presentatrice, vervult ze de rol van pr-ambassadrice en blogger voor enkele tijdschriften en een haarcosmeticabedrijf.

Sinds 2010 is Labee ambassadrice voor de stichting Energy4all die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Dit doet ze samen met medeambassadeurs Jochem van Gelder en Jochem Myjer om onderzoek mogelijk te maken van hoogleraar Jan Smeitink. Labee presenteert verder de jaarlijkse gala-uitzending voor dit doel.