Charlotte Leysen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charlotte Leysen
Leysen in 2014
Leysen in 2014
Bijnaam Charlie
Geboren 21 december 1987
Geboorteplaats Schoten
Land Vlag van België België
Beroep presentatrice, zangeres, actrice
Bekend van Ketnet
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Charlotte Leysen (Schoten, 21 december 1987) is een Belgisch televisiepresentatrice, zangeres en actrice. Ze is 'wrapster' bij Ketnet, de jongerenzender van de VRT.

Loopbaan[bewerken]

Leysen is afgestudeerd aan de Dansacademie van Tilburg. Voorheen volgde ze in het Broadway Dance Center in New York een half jaar opleiding dans, zang en drama.

Als 12/13-jarige was zij te zien in twee musicals van Studio 100. In de musical Pinokkio 2000 was ze lid van het kinderensemble in België en Nederland, samen met onder anderen Lien Van de Kelder. Een jaar eerder, in 1999, speelde ze, afwisselend met 3 andere meisjes, Kleine Madeleen, een van de stiefzusjes in Assepoester.

Ze werd in april 2011 winnares van het programma ID-Kits Wie wordt wrapper?, een zoektocht naar een nieuwe wrapper voor de zender. Sindsdien presenteert ze op Ketnet.

In december 2011 was ze te zien als ensemble lid in de musical Fiddler on the Roof.

In 2012 nam ze samen met Brahim het liedje Move tegen pesten op in het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten. Met dit nummer wonnen ze datzelfde jaar de Radio 2 Zomerhit-prijs in de categorie Kidspop.[1]

Sinds 2013 is ze ook lid van de Ketnetband, in 2015 speelde ze een hoofdrol in Kadanza.

Sinds 2014 speelde ze mee in het Ketnet-programma GoGoGo als Free.

In het najaar van 2019 stopt ze bij de kinderzender.[2]