Charlotte Van Brabander

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Charlotte Van Brabander
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Charlotte Van Brabander
Geboortedatum 1 december 1989
Geboorteplaats Aalter
Nationaliteit Vlag van België Belgische
Sportieve informatie
Discipline E-sport
Poker
Portaal  Portaalicoon   Sport

Charlotte Van Brabander (Aalter, 1 december 1989) is een Belgische gamer, televisiepresentatrice en pokerspeelster.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Van Brabander werd voor het eerst bekend [(sinds) wanneer?] als een van de weinige vrouwelijke gamers van de shooter Counter-Strike. Ze maakte deel uit van een 'all female team', een team met alleen vrouwelijke gamers. Met dat team bereikte ze de Electronic Sports World Cup (ESWC), het officieuze wereldkampioenschap gamen. In het najaar van 2010 verscheen ze voor het eerst in het Belgische tijdschrift P-Magazine, samen met haar zus Camille.

Begin de jaren 2010 kwam Van Brabander hoofdzakelijk in de media als poker-speler. Ze werd hiervoor van januari 2011 tot 2016 gesponsord door pokergrootmacht PokerStars, nadien door Unibet en sinds 2021 door GG Poker, en werd zo de eerste Belgische vrouw die gesponsord wordt om te pokeren.[bron?]

Charlotte is sinds mei 2022 geldexpert voor Het Laatste Nieuws waar ze samen met Cédric Proost de podcast 'De beurs van Charlotte en Cedric' host. In 2023 neemt ze deel aan de Verraders als bondgenoot (afl 1-5) en als verrader (afl 5-9). In de halve finale werd ze ontmaskerd als verraadster.