Charlotte Van den Broeck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charlotte Van den Broeck
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1991
Land Vlag van België België
Beroep auteur
Werk
Jaren actief 2013-heden
Bekende werken Kameleon
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Charlotte Van den Broeck (Turnhout, 1991) is een Vlaamse dichter. Na een diploma taal- en letterkunde behaald te hebben aan de UGent, ging ze woordkunst studeren aan het Conservatorium van Antwerpen.

Van den Broeck stond in 2013 in de top honderd van de Turing Gedichtenwedstrijd. Ze maakte deel uit van het Turnhoutse Collectief Dichterbij en van het losse samenwerkingsverband 10 op de Schaal van Dichter, dat in mei 2015 onder die naam een cd met poëzie op de markt bracht. In het Poëziebordeel van Vonk en Zonen, Ondernemers in de letteren, treedt zij van bij aanvang op als Lulu Wedekind. Ze tourde mee met Saint Amour 2015. In september 2015 mocht ze de 33ste Nacht van de Poëzie in Utrecht afsluiten. In september 2016 mocht ze daardoor ook de 34ste Nacht van de Poëzie in Utrecht openen.

In januari 2015 verscheen bij De Arbeiderspers haar debuut Kameleon met beeldende, verhalende gedichten.[1][2] Op gedichtendag 2016 (altijd op de laatste donderdag van januari) werd aan Van den Broeck de Herman de Coninck Debuutprijs toegekend.

In oktober 2016 verzorgde zij, als jongste gastlandspreker ooit, samen met Arnon Grunberg de opening van de Frankfurter Buchmesse. Haar tweede dichtbundel, Nachtroer, verscheen begin 2017 en werd einde van dat jaar genomineerd voor de 24ste, en laatste, VSB Poëzieprijs. In 2019 deze bundel bekroond met de Paul Snoekprijs [3]