Charmaine Lenisa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
07-12-2017

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Charmaine Lenisa
Charmaine lenisa foto.jpg
Persoonsgegevens
Geboren 16 januari 1971 Kaapstad
Geboorteland Zuid-Afrika
Beroep(en) Kunstschilder
Oriënterende gegevens
Jaren actief 1985-
Stijl(en) Surrealisme
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Charmaine Lenisa (Kaapstad, 16 januari 1971 ) is een Nederlandse kunstenaar.

Levensloop[bewerken]

Lenisa werd in Kaapstad geboren en woont nu in Mechelen, België. Ze bracht een deel van haar jeugd door in Canada en Londen en verhuisde op tienjarige leeftijd naar Nederland. Door het reizen, maar ook onder invloed van haar vader, kunstfotograaf en kunstschilder Bacos, begon ze al op jonge leeftijd te tekenen. Op achttienjarige leeftijd ging ze met olieverf werken. Ze raakte al snel geïnteresseerd in surrealistische kunst. Ze studeerde mode-illustratie en kreeg naast kleurencompositie ook les in anatomie. In Nederland volgde ze privélessen van de metafysische kunstenaar Frans Erkelens, waarna ze rond 2000 haar eigen stijl begon te ontwikkelen. Haar schilderijen zijn innerlijke beelden van emoties, geïnspireerd door vrouwelijke vormen met als resultaat een imaginaire wereld van vrouwelijkheid, erotiek en sensualiteit die soms samensmelten in plantaardige, organische figuren zoals stengels, mysterieuze patronen en bloemen. Haar werk valt te omschrijven als modern, abstract surrealistisch. Ze heeft geëxposeerd in Amsterdam, Leiden, Groningen, diverse Belgische steden en op verschillende locaties in Londen.

Externe links[bewerken]