Chater Lea

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Chater Lea met een JAP zijklepmotor uit 1910
De Chater Lea 350 cc wegracer uit 1929 waar de Russische coureur Boikov op zit, heeft een bijzondere Blackburne-motor, waarvan de onderliggende nokkenas in de cilinderkop is gemonteerd. Ze wordt aangedreven door een koningsas

Chater Lea is een historisch Brits merk van motorfietsen.

Chater Lea Mfg. Co. Ltd., London, later Letchworth, Herfortshire (1900-1937).

Chater Lea is een bekend Engels merk, dat veel motoronderdelen, onder andere frames en versnellingsbakken, aan andere merken leverde. Het was aanvankelijk eigendom van William Chater Lea. Al in 1903 had Chater Lea een complete motorfiets gebouwd. In 1908 ging men serieus aan de slag. Op de Stanley Show verscheen de 6 pk Carette, en daarnaast nog een 2½ pk-model met JAP-blok en een tweecilinder zijspanmodel. Men nam in dat jaar ook voor het eerst aan de TT op Man deel.

In de jaren die volgden gebruikte Chater Lea-motorblokken van Kelecom-Antoine, Fafnir, Brown, Trent, MMC, Minerva, De Dion-Bouton, Peugeot, Saroléa, Precision, JAP, Blackburne, Villiers en andere merken, waarbij men een voorliefde had voor grote tweecilinders. Er waren in die tijd nauwelijks Engelse merken te vinden waarvan het frame niet geheel of gedeeltelijk van Chater Lea kwam.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag de productie stil, maar die werd in 1919 weer opgepakt. Nu werden er echter naast zware twins ook lichte eencilinders gebruikt. In 1922 ging men zich uitsluitend op de eencilinders richten, waarbij een hechte samenwerking met Burney & Blackburne ontstond.

In 1928 veroverde Blackburne-constructeur Dougal Marchant 11 records op het Brooklands circuit. Hij was ervan overtuigd dat Chater Lea-frames voor sportieve motoren de beste waren. In de jaren die volgden bleven andere sportieve successen niet uit, steeds met Chater Lea-frames en door Dougal Marchant ontwikkelde Blackburne-eencilinders.

Vanaf 1930 begon Chater Lea de motorfietsproductie af te bouwen, maar tot 1934 verschenen er nog nieuwe modellen op de diverse motorshows. In 1936 stopte men helemaal met het maken van motorfietsen.