Chellomedia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.
Opgegeven reden: Deels Engelstalig

Chellomedia leverde digitale betaaltelevisiekanalen met premium sport- en filmprogrammering (zoals Film1 en Sport1), maar ook thematische kanalen aan kabelmaatschappijen en andere aanbieders van televisiediensten.

Chellomedia was de Europese content- en digitaledienstendivisie van Liberty Global Inc. Op 21 mei 2013 kondigde Liberty Global aan dat het Chellomedia in de verkoop had gedaan. Op 28 oktober 2013 werd bekendgemaakt dat Liberty Global Chellomedia voor $1.035B zou verkopen aan AMC Networks. De verkoop werd op 2 februari 2014 bezegeld waarmee een einde kwam aan Chellomedia en het bedrijf werd ondegebracht bij AMC Networks International. Film1 is op 21 juli 2015 door Liberty Global verkocht aan Sony. Sport1 is op 12 november 2015 overgegaan in Ziggo Sport en door Liberty Global bij Ziggo ondergebracht.

Televisiekanalen van Chellomedia[bewerken | brontekst bewerken]