Chicago Auto Show

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chicago Motor Show van 2007

De Chicago Auto Show is een autosalon in Chicago, Verenigde Staten. De show wordt jaarlijks gehouden en is na die van Frankfurt en Parijs de grootste ter wereld. De beurs wordt gehouden in McCormick Place, een evenementencentrum met een oppervlakte van 304,800m². De beurs wordt ondersteund door de Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles

Geschiedenis[bewerken]

In maart 1901 werd de eerste officiële Chicago Motor Show gehouden. Van 1901 tot 1935 was het Coliseum de thuisbasis. In de jaren dertig was de autobeurs een grote trekpleister omdat het een goedkoop uitje was voor het hele gezin. Er stonden toen al bijna driehonderd auto's tentoongesteld. De show is blijven groeien en verwelkomt nu jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.

Opzet[bewerken]

Vanwege de gigantische ruimte die beschikbaar is gaan de exposanten vaak creatief met hun ruimte om. Zo gaf Pontiac in 2005 en 2006 gratis concerten op hun stand en bouwde Chrysler de grootste indoor testbaan waar bezoekers SUV's konden testen.

De Noord-Amerikaanse merken zijn het sterkst vertegenwoordigd op de Chicago Motor Show en laten hier vaak de introducties van nieuwe modellen plaatsvinden.

Introducties[bewerken]

De volgende auto's zijn geïntroduceerd op de Chicago Auto Show:

2005[bewerken]

2006[bewerken]

2007[bewerken]

De Ford Airstream conceptauto op de Chicago Motor Show van 2007

2008[bewerken]

In 2008 bereikt de autosalon van Chicago de mijlpaal van honderd edities. De Chicago Motor Show van 2008 zal plaatsvinden van 6 tot en met 17 februari 2008.

Externe links[bewerken]