Chicago Fire (seizoen 8)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chicago Fire (seizoen 8)
Televisieprogramma Chicago Fire
Land van oorsprong Vlag van de Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van NederlandFoxlife
Vlag van NederlandFox
Start 25 september 2019
Einde 15 april 2020
Seizoenchronologie
← Vorige Volgende →
seizoen 7 seizoen 9
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het achtste seizoen van Chicago Fire samen. Dit seizoen loopt van 25 september 2019 tot en met 15 april 2020.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van de Verenigde Staten
160 1
Sacred Ground
Reza Tabrizi Derek Haas Austin Peck - Chad Collins
Roderick Peeples - chief Bruce Amshen
Timothy Hull - Ferguson
Don Forston - dr. Drayer
25 september 2019
Chaos ontstaat wanneer in de fabrieksbrand een boiler ontploft, en Otis hierbij levensgevaarlijk gewond raakt. Door deze verwondingen overlijd hij later in het ziekenhuis, met een ontroostbare kazernebemanning achterlatend. Drie maanden later is Brett samen met de kapelaan verhuist naar Fowlerton vanwege hun verloving. Vanwege de vertrek van Brett krijgt Foster een nieuwe collega. Boden krijgt te horen dat het hoofdkantoor een onderzoek instelt naar de gebeurtenissen bij de fabrieksbrand, en dat Casey de schuld krijgt. Later wordt er een gedenkmonument onthuld voor Otis.
161 2
A Real Shot in the Arm
Sanford Bookstaver Andrea Newman
Michael Gilvary
Austin Peck - Chad Collins
Roderick Peeples - chief Bruce Amshen
Thomas Gaitsch - luitenant Loomis
2 oktober 2019
Casey en Severide raken met Boden in conflict wanneer zij een nieuwe brandweerman onder hun hoede krijgen na de dood van Otis, en dat deze graag onverantwoorde risico’s neemt. Ondertussen keert Brett terug naar Chicago, dit omdat zij haar oude vrienden van de brandweerkazerne mist. Hermann heeft moeite om de deel van Otis van hun café te verkopen, dit om de toekomst van de café veilig te stellen. Foster probeert een band te krijgen met haar nieuwe collega's.
162 3
Badlands
Olivia Newman Michael A. O’Shea Kario Marcel - Ryan Pace
Jonna Walsh - Jessa
Darren Alford - Isaac Davis
Ricardo Gutiérrez - George Pineda
9 oktober 2019
Brett keert terug naar de brandweerkazerne, en moet meteen met Foster op pad naar een oproep vanuit de gevangenis. Daar aangekomen vermoedt Brett dat een bewaker ongeoorloofd geweld heeft gebruikt op een jonge gevangene. Ondertussen ontvangt Boden nieuws over het verleden van de nieuwe brandweerman Gallo, en vraagt Kidd voor het nemen van een cursus over leiderschap. Het personeel van de brandweerkazerne probeert een nieuw hoogstaand oproepsysteem.
163 4
Infection: Part I
Reza Tabrizi Derek Haas Jason Beghe - brigadier Hank Voight
Tracy Spiridakos - rechercheur Hailey Upton
LaRoyce Hawkins - agent Kevin Atwater
Lisseth Chavez - rechercheur Vanessa Rojas
Dominic Rains - Crockett Marcel
16 oktober 2019
Deze aflevering is een cross-over met Chicago Med (seizoen 5, aflevering 4) en Chicago P.D. (seizoen 7, aflevering 4).

Casey en zijn team worden naar een oproep gestuurd, en daar vinden zij een man die een vleesetende bacterie op zijn been heeft. Al snel zien zij vier meer mensen met dezelfde bacterie, en dit leidt tot een massale uitbraak. Later wordt de brandweer naar een universiteit gestuurd wat gespecialiseerd is in biologisch research. Daar ontdekken zij dat de uitbraak veroorzaakt is door biologische vergiftiging. De aflevering eindigt dat rechercheur Halstead en agent Ruzek bewijzen vinden voor de eerste slachtoffer, en de hoofdverdachte. Ondertussen bereid Cruz een aanzoek voor op zijn vriendin Chloe, en Boden selecteert zijn brandweerkazerne als gastheer voor het Oktoberfeest.

164 5
Buckle Up
Leslie Libman Matt Whitney Randall Newsome - vriend
Eleni Pappageorge - Justina Ortiz
Enrique Kings - Carlos
Lucas Von Kampen - Luke Herrmann
23 oktober 2019
Nadat de brandweer bij verschillende bijna fatale auto-ongelukken met sleepwagens worden opgeroepen, begint Severide te vermoeden dat er opzet in het spel is. Ondertussen geeft Hermann een van zijn kinderen een opvoedcursus na een oproep in een zwembad. Kidd gaat naar haar cursus in leiderschap, maar krijgt daar een koude ontvangst. Brett gebruikt een idee van Mouch om een brandweernieuwsletter te ontwikkelen. Nadat Brett te horen heeft gekregen dat de relatie tussen Cruz en Chloe uit is, probeert zij Chloe over te halen om Cruz nog een kans te geven. Het blijkt dat Chloe hier wel open voor staat, en dit eindigt in een kus tussen haar en Cruz.
165 6
What Went Wrong
Sanford Bookstaver Jamila Daniel Brenda Barrie - Kristen
Brandon Paul Eells - Jim
Cole Keriazakos - Trevor
Brigid Duffy - Phyllis
30 oktober 2019
Wanneer Gallo een directe order van Casey negeert zet dit hun verhouding op scherp, en Casey vraagt zich af of Gallo een toekomst als brandweerman heeft. Casey ontdekt dan het verleden van Gallo, hij verloor op jonge leeftijd zijn familie in een grote brand, en probeert dan een gesprek met hem aan te gaan. Ondertussen overlijdt een slachtoffer van dezelfde brand aan zijn verwondingen, en Severide en Cruz beginnen dan te vermoeden dat er brandstichting in het spel is. Brett, Kidd en Foster richten op de brandweerkazerne een ruimte in voor alleen vrouwen, maar het begint al snel uit de hand te lopen wanneer vrouwen van andere kazernes de ruimte vernielen. Na zijn verloving vraagt Cruz aan Severide of hij zijn getuige op zijn huwelijk wil zijn.
166 7
Welcome to Crazytown
Carl Seaton Andrea Newman>br />Michael Gilvary Kario Marcel - Ryan Pace
Al Vicente - deputy chief Garwood
Brian Howe - Nick Porter
6 november 2019
Wanneer de brandweer reageert op een brand in een appartement, raken zij verzeilt in een gijzeling. Bij deze brand raakt Hermann in een conflict met een politieagent, en wanneer dit lichamelijk wordt moet Hermann vrezen voor zijn functie. Ondertussen maakt Severide bezwaar tegen een transfer wat opgelegd is door het hoofdbureau, en ontdekt dan dat dit ingezet is door commandant Grissom. Cruz is ontsteld wanneer hij ontdekt dat zijn gepatenteerde ‘’Slamigan’’ redding gereedschap gekopieerd is door iemand anders op een brandweerexpo.
167 8
Seeing is Believing
Eric Laneuville Ron McCants Samantha Massell - Olivia
Mark Doherty - chief Benton
Jonathan Rayson - Lucas Carrington
Jennifer Vance - Miriam Ghorbani
13 november 2019
Brandweerkazerne 51 reageert op een oproep van een woningbrand, en dit escaleert al snel wanneer de meubels vlam pakt. Hermann ontdekt dan dat de meubels van dezelfde fabriek komt als waar Otis de dood vond. Severide zetelt zich in zijn nieuwe functie, en heropent dan een zaak van een winkelbrand dat onder verdachte omstandigheden startte. Ondertussen vraagt Boden aan Brett of zij les wil geven op de academie, en Brett vraagt Foster of zij les wil gaan geven in spinning.
168 9
Best Friend Magic
Reza Tabrizi Derek Haas Monica Raymund - Gabriela Dawson
Jacob Knoll - Dustin Caldwell
Yuri Sardarov - Brian Zvonecek
Joe Chapleau - Holtmeyer
Maggie Antonijevic - Pearl
20 november 2019
Al het personeel van brandweerkazerne 51, en zeker Casey, zijn geschokt wanneer Gabby Dawson terugkeert naar Chicago. Casey weet geen houding te geven wanneer Dawson hem uitnodigt voor een liefdadigheidsevenement. Ondertussen heeft Severide succes in zijn nieuwe functie. Kidd ervaart de zwaarte van haar nieuwe functie wat haar bij een auto-ongeluk lijdt. Cruz vraagt Gallo en Ritter hun hulp om de drone van Otis te vinden. De aflevering eindigt met Severide die in een kelder van een winkel vol met ontvlambare spullen met een onderzoek bezig is, en daar tegenover een aanvaller komt te staan met een lichtkogel in zijn hand. Severide realiseert zich al snel dat dit snel uit de hand kan lopen.
169 10
Hold Our Ground
Matt Earl Beesley Michael A. O'Shea Hanako Greensmith - paramedicus Violet Lin
Robert Bogue - kapitein Greg Delaney
Erica Elam - Debra Wyatt
Michael Ellison - rechercheur Sorenson
8 januari 2020
Severide en zijn aanvaller raken in een gevecht nadat de aanvaller de lichtkogel aan heeft gestoken. Het lukt hun te ontsnappen aan de vuurzee, en daar kan de aanvaller gearresteerd worden. Hierna keert Severide terug op brandweerkazerne 51 om zijn functie als brandmeester weer op te pakken. Ondertussen raakt Foster met Brett in conflict om haar leiderschap. Casey en Gallo gaan samenwerken om uit te vinden hoe verschillende uitrustingspullen van de brandweerkazerne is verdwenen. Bij een oproep vindt Mouch een brief, en begint een onderzoek naar de eigenaar.
170 11
Where We End Up
Batan Silva Matt Whitney Hanako Greensmith - Violet
Robert Borgue - kapitein Greg Delaney
Lucas Van Engen - Mike Buckley
Mo Sketch - kapitein Leone
15 januari 2020
Wanneer brandweerkazerne wordt geteisterd door een bedwantsplaag, zijn zij genoodzaakt tijdelijk te verhuizen naar brandweerkazerne 20. Al snel ontstaan er spanningen tussen Casey en de plaatselijke brandmeester bij gezamenlijke oproepen. Uiteindelijk worden deze spanningen opzijgezet wanneer beide teams ontsnappen bij een grote brand. Ondertussen zijn Brett, Kidd en Foster bang dat kapitein Leone het op hen gemunt heeft. Gallo en paramedicus Lin van brandweerkazerne 20 zetten hun heimelijke affaire voort. Boden ontvangt nieuws over een brandweerman, en overweegt nieuwe protocollen.
171 12
Then Nick Porter Happened
Reza Tabrizi Andrea Newman
Michael Gilvary
Chris Henry Coffey - Jim DeVoe
Laurel Casillo - Melanie
Helen Eigenberg - Ellen Porter
Brian Howe - Nick Porter
22 januari 2020
Brandweerkazerne 51 reageert op een serie valse brandmeldingen op een kostschool. Severide en Casey ontdekken dat er in het verleden meer valse brandalarmen plaats heeft gevonden op deze school. Ondertussen heeft Mouch een nieuwe huisgenoot voor Cruz en Brett, en krijgen later spijt dat zij deze nieuwe huisgenoot hebben aangenomen. Kidd krijgt hulp met een verrassing voor de verjaardag van Severide.
172 13
A Chicago Welcome
Paul McCrane Derek Haas David Selby - Tim Larson
Torrey DeVitto - dr. Natalie Manning
Dave Wannstedt - Dave Wannstedt
Dev Kennedy - deputy chief Don Freeman
5 februari 2020
Nadat commandant Gorsch een nieuwe brandweerwagen en nieuwe broodnodige uitrusting aflevert, vragen Severide en Boden wat hier het motief voor is. Ondertussen vragen Casey en Brett zich af wat er gebeurd is, nadat er een ouder slachtoffer is gevallen bij een brand. Cruz raakt geïrriteerd wanneer Foster in hun woning een feest geeft zonder hem uit te nodigen.
173 14
Shut It Down
Leslie Libman Neil McCormack Jason Veasey - mr. Brewer
Cassie Kramer - Lorraine Brewer
Katie Barberi - Brenda McKinney
Matt Miles - Searcy
12 februari 2020
Casey, Severide en Boden weten het niet meer wanneer er zonder aanleiding diverse gasexplosies plaatsvinden. Gallo raakt geïnteresseerd in een brandslachtoffer, wanneer deze herinneringen bovenbrengt van zijn verleden. Ondertussen vraagt Brett hulp aan Casey wanneer haar biologische moeder contact zoekt. Cruz heeft moeite met het plannen van zijn bruiloft en vrijgezellenavond. Met een plaats beschikbaar op de brandweerwagen van Hermann, roept Mouch toch de hulp in van Ritter.
174 15
Off The Grid
Reza Tabrizi Matt Whitney Jason Beghe - brigadier Hank Voight
LaRoyce Hawkins - agent Kevin Atwater
Brian Geraghty - Sean Roman
Melissa Ponzio - Donna Robbins
Kelly Deadmon - Julie
Phillip Cusic - Travis Butler
26 februari 2020
Deze aflevering is een cross-over met Chicago P.D. (Seizoen 7, aflevering 15).

Brandweerkazerne 51 wordt opgeroepen naar een groep tieners met een overdosis vergiftigde heroïne. Voormalig agent Sean Roman keert terug naar Chicago voor zijn vermiste zus, en roept de hulp in van de instanties. Roman vertelt hun dat zijn zus op de plek van het laatste overdosisgeval is gezien. Severide vermoedt dat Roman niet helemaal eerlijk tegen hen is, en begint zijn eigen onderzoek. Ondertussen moedigt Casey Brett aan om haar moeder te ontmoeten.

175 16
The Tendency of a Drowning Victim
Matt Earl Beesley Andrea Newman
Michael Gilvary
Ariane Rinehart - Lily
Kelly Deadmon - Julie
Bonnie Milligan - Lisa Burke
Corrbette Pasko - agent Petillo
4 maart 2020
Wanneer een auto het Michiganmeer inrijdt, wordt brandweerkazerne 51 opgeroepen voor hulp. Casey en Severide raken dan in conflict, en Casey vermoedt dan dat het geen ongeluk was en ontdekt later dat het een moordpoging was. Ondertussen starten Boden en Kidd samen een nieuw dieet, en dit heeft gevolgen voor iedereen. Brett krijgt een relatie met haar biologische moeder. Een voormalige vriendin van Otis keert terug in Chicago, en heeft een nieuwe investeringskans voor Hermann.
176 17
Protect a Child
Brenna Malloy Derek Haas Kelly Deadmon - Julie
Rachel Miner - Jennifer Davis
Hanako Greensmith - paramedicus Violet Lin
Jennifer Joan Taylor - Vera Gantry
18 maart 2020
Casey ontvangt nieuws na een oproep van een brand waar de buurman van het slachtoffer de kinderbescherming had gebeld met valse beschuldigingen tegen haar. Ondertussen begint Kidd een programma voor risicojongeren, nadat zij getuige was van jongeren die drugs verkopen. Brett is op huizenjacht voor haar moeder, en krijgt dan onverwachts romantische belangstelling.
177 18
I'll Cover You
Eric Laneuville Michael Gilvary
Andrea Newman
Kelly Deadmon - Julie
Narada Campbell - rechercheur Lamar
G-Rod - Denny
Katelynn Shennett - Kylie
Amy J. Carle - dr. Patchefsky
25 maart 2020
Wanneer er een slachtoffer wordt gevonden na een motelbrand, gaat Severide samen met het onderzoeksteam op onderzoek uit. Ondertussen vervolgt Brett haar contact met haar biologische moeder Julie, maar als bij Julie de zwangerschap inzet overlijdt zij echter aan deze gevolgen. Kidd begint met haar programma voor risicojongeren.
178 19
Light Things Up
Nicole Rubio Elizabeth Sherman Melissa Ponzio - Donna Robbins
Guy Lockard - Lewis
Piter Marek - wethouder Daniel Rivas
Jeff Lima - Leon Cruz
8 april 2020
De grote huwelijksdag van Cruz is aangebroken, maar de chaos begint wanneer een groep demonstranten bij de brandweerkazerne arriveren. Ondertussen wordt Brett, na het overlijden van haar moeder, gedwongen om een grote beslissing te nemen wanneer de voormalige echtgenoot in paniek raakt over zijn ouderschap van de pasgeboren baby. Ritter en Gallo vragen Boden voor toestemming voor het starten van een sociaal mediapagina van de brandweerkazerne. Op het einde zijn Cruz en Chloe gelukkig getrouwd.
179 20
51's Original Bell
Eric Laneuville Matt Whitney Hanako Greensmith - paramedicus Violet Lin
Craig Gellis - eigenaar sloperij
Jeff Diebold - Scott
Katelynn Shennett - Kylie
Frank Caeti - Bob Rezick
15 april 2020
Bij een chemische frabrieksbrand raakt Capp gewond, en nu is hij bang dat dit het einde van zijn carrière is. Severide ontdekt dan tot zijn ontzetting dat de fabriek in het verleden talloze waarschuwingen in de wind heeft geslagen, en dat deze fabriek gewoon kon blijven draaien. Ondertussen maakt Foster een beslissing onnodig complex, wanneer zijn terugkeert naar haar medische opleiding. Kidd maakt zich zorgen wanneer een van haar studenten niet meer bij haar groep verschijnt. Gallo begint problemen te krijgen met zijn relatie.