Chin Kar-Lok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Chin Kar-Lok
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 钱嘉乐
Traditioneel 錢嘉樂
Pinyin Qián Jiālè
Jyutping (Standaardkantonees) cin4 gaa1 lok6
Zhuyin ㄑ一ㄢˊ ㄐ一ㄚˉ ㄌㄜˋ
Engels Carlo Chin
Standaardkantonees Tsìen Káa-Lôk
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Chin Kar-Lok
Yale (Standaardkantonees) chìhn gā lohk
Andere benamingen Chin Kar-Lok,
Chin Ka-Lok,
Chin Ka Lok,
Kar-Lok Chai 嘉樂仔

Chin Kar-Lok (Hongkong, 9 augustus 1965) (jiaxiang: Guangdong, Sanshui) is een Hongkongse TVB acteur, filmacteur en actiefilmchoreograaf.

Chin was geboren in Hongkong als de jongere broer Chin Siu-Ho. Hij is een oud-lid van Sammo Hungs Stuntman Team. Chin begon op zijn zestiende te werken als stuntman.

In 1985 maakte hij zich bekend in Sammo Hungs film Heart of the Dragon als één van Jackie Chans SWAT Team vrienden. Hij deed zelfs wat stuntwerk voor Chan. In 1988 deed Chin in de film Dragons Forever een stunt waarin hij Benny Urquidez een tornado kick in de finale gaf. In hetzelfde jaar verving Kar-Lok zijn broer Siu-Ho in de film Mr. Vampire. Chin heeft zich bewezen als superkicker in films zoals Bury Me High en Operation Scorpio. After starring in The Green Hornet en Drunken Master II in 1994, toen begon hij behalve stuntwerk ook gewoon acteerwerk te doen. In 1997 regisseerde hij zijn enige film Aces Go Places 97.

Behalve in films spelen, speelt hij ook als presentator van Tsang Chi-Wais Super Trio Series. Jerry Lamb en Tsang Chi-Wai zijn de andere presentators.

Chin had vroeger gedate met Lee San-San, zij was winnaar van Miss Hong Kong Pageant in 1996, maar de liefde tussen hen was niet lang. Als een fan van auto's en racen, speelde hij in een film als straatracer. Lee San-San speelde ook een rol daarin.

In juli/augustus 2008 was er een roddel dat hij met Angela Tong aan het daten was.

Filmografie sinds 2003[bewerken]

Externe links[bewerken]