Chinese Ondernemersvereniging Amsterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
13-07-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: NE, geen indicatie van E-waarde. De (weinige) beschikbare bronnen op internet geven ook geen indicatie van E-waarde.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Chinese Ondernemersvereniging Amsterdam
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 阿姆斯特丹市华商会
Traditioneel 阿姆斯特丹市華商會
Pinyin Āmǔsītèdān shì huáshāng huì
Jyutping (Standaardkantonees) aa2 mou5 si1 dak6 daan1 waa4 soeng1 wui2
Andere benamingen 阿姆斯特丹華商會

Chinese Ondernemers Vereniging Amsterdam of Chinese Ondernemersvereniging Amsterdam is een ondernemersvereniging in Amsterdam voor Chinese Nederlanders. De vereniging wordt ook wel afgekort tot COVA. Zij organiseren elk jaar de viering van Chinees nieuwjaar Amsterdam Chinatown.[1] De meeste leden hebben een onderneming in Chinatown of daar in de buurt. Het motto van de vereniging luidt "Eendracht maakt eindeloze zakelijke kansen". In 2016 kende de vereniging 81 leden.[2]

De COVA is in 1988 opgericht door verontruste Chinese ondernemers vanwege de drugsoverlast in de wijk.[3] In later jaren maakte de vereniging zich onder andere hard voor een betere bereikbaarheid van de buurt, omdat Chinese ondernemers dreigden af te haken vanwege de autoluwe binnenstad.[4] Tevens heeft de vereniging meegewerkt aan de realisatie van de Boeddhistische tempel He Hua in 2000.