Chinese Politieke Integratie en Participatie Fonds

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chinese Politieke Integratie en Participatie Fonds
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 荷兰华人参政基金会
Traditioneel 荷蘭華人參政基金會
Jyutping (Standaardkantonees) ho4 laan4 waa4 jan4 caam1 zing3 gei1 gam1 wui2
Standaardkantonees Hôh Laan Waa Yan Tsaam Ching Keej Kam Woei
Andere benamingen CPIPF

Het Chinese Politieke Integratie en Participatie Fonds (CPIPF) is een fonds dat de politieke participatie en integratie van de Chinezen in Nederland bevordert. Ze promoten het actief en passief stemrecht onder de Chinezen betreffende gemeenteraad, Provinciale Staten en de Tweede Kamer. De organisatie helpt Chinese Nederlanders ook met het deelnemen aan verkiezingen. CPIPF is neutraal en heeft daarom geen voorkeur voor een bepaalde politieke stroming. Een groot argument om deze organisatie op te richten was dat een groot deel van de Chinese Nederlanders en vooral de 50+-mensen niet stemden door het gebrek aan informatie en kennis van de Nederlandse taal.

Recent heeft CPIPF een campagne gestart genaamd ChineseVotes 2012 met als doel dat de Chinezen meer bewust worden van het belang van politieke participatie. Te beginnen door daadwerkelijk te gaan stemmen. Onder de slogan ‘Sta jij stil of beweeg jij?’ gaat ChineseVotes 2012 campagne voeren onder de Chinese gemeenschap, niet voor een bepaalde partij, maar voor de verkiezingsdag zelf.

In de campagne wil ChineseVotes 2012 de nadruk leggen op de Chinese jongeren: zij begrijpen het Nederlands en politiek stelsel beter dan oudere generatie en zijn makkelijker te bereiken met sociale media. Tevens fungeren zij als schakel naar de oudere generaties en creëren een ‘olievlek' in hun omgeving. Chinese ouderen worden ook bereikt door middel van de Chinese media (krant en radio) en beeldmateriaal op A-locaties waar veel Chinezen komen.

Externe link[bewerken]