Chocolate Mountains

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Chocolate Mountains
Hoogste punt 877 m
Lengte 100 km
Locatie Californië
Coördinaten 33° 28′ NB, 115° 35′ WL
Chocolate Mountains
Chocolate Mountains
Chocolate Mountains.jpg
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen

De Chocolate Mountains zijn een gebergte in de Coloradowoestijn in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië, meer bepaald in Imperial en Riverside County. De bergketen is ongeveer 100 kilometer lang en loopt van het noordwesten naar het zuidoosten, ten oosten van de Salton Sea en ten westen van de Chuckwalla Mountains en de Coloradorivier. Ten noordwesten van de Chocolate Mountains liggen de Orocopia Mountains.

Er valt erg weinig neerslag in deze streek. In een normaal jaar valt er zo'n 100 tot 150 mm. De gemiddelde temperatuur bedraagt 16 °C tot 24 °C.

De keten is de thuishaven van de Chocolate Mountain Aerial Gunnery Range, een oefenplaats voor onder andere luchtaanvallen, die gebruikt wordt door de luchtmacht en de marine. Een groot deel van de keten is ontoegankelijk voor het publiek.

Tot in de 20e eeuw waren er goudmijnen in het gebied.

Wildernisgebieden[bewerken]

De Chocolate Mountains herbergen twee wildernisgebieden. De Little Picacho Wilderness en de Indian Pass Wilderness worden allebei beheerd door het Bureau of Land Management. Er leven wilde Picacho-paarden.

Zie ook[bewerken]