Chris (stichting)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Chris (voormalig Stichting Chris) is een christelijke organisatie met als doel hulpverlening aan kinderen. Dit doet Chris met name door middel van een chatbox, hulpmail en telefoonlijn.

Activiteiten[bewerken]

In 1990 schreef Else Vlug het boek ‘Weid Mijn lammeren’. Het doel van het boek was aandacht te geven aan de (pastorale) nood onder kinderen en jongeren. Op het boek kwamen dusdanig veel reacties dat Peter en Else Vlug, samen met een aantal anderen, stichting Chris oprichtten. In de beginperiode van de stichting bestond het werk voornamelijk uit het bieden van telefonische hulp aan kinderen en jongeren. Door de jaren heen is het werk met diverse activiteiten uitgebreid.


Tot 2010 maakte stichting Chris deel uit van De Hoop ggz. In 2011 is stichting FamilyCare opgericht. Deze stichting maakt deel uit van concern De Hoop, maar heeft een eigen doelstelling, doelgroep en werkwijze. Chris functioneert als onderdeel van deze nieuwgevormde stichting.


Het werk van Chris is samen te vatten in drie aandachtsgebieden.

  1. Het bieden van aandacht, liefde en advies aan kinderen en jongeren (door middel van e-mail, chat en telefoon).
  2. Het stimuleren, adviseren en ondersteunen van ouders, opvoeders, scholen en kerkelijke gemeenschappen ten aanzien van de zorg voor en opvoeding van kinderen en jongeren.
  3. Het geven van voorlichtings- en preventielessen aan kinderen en jongeren rondom thema’s die te maken hebben met ontwikkeling en een gezonde leefstijl.


Concrete activiteiten van Chris op dit moment zijn onder meer: een telefonische hulplijn, -mail en -chat voor kinderen/jongeren, een weerbaarheidsprogramma, voorlichtings- en preventielessen en cursussen rond jeugdpastoraat.

Externe link[bewerken]