Chris Mullin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Chris Mullin.jpg

Chris Mullin (Brooklyn, 30 juli 1963) is een Amerikaans voormalig professioneel basketballer. De small-forward won met de Verenigde Staten gouden medailles op zowel de Olympische Zomerspelen 1984 als de Olympische Zomerspelen 1992.

Mullin speelde van 1985 tot en met 1997 voor de Golden State Warriors. In zijn beste periode scoorde hij vijf seizoenen achter elkaar gemiddeld 25 punten per wedstrijd. De Warriors haalden in diezelfde tijd vijf keer achtereen de play-offs. Latrell Sprewell nam vervolgens steeds meer zijn plaats over, waarop hij geruild werd met Erick Dampier en Duane Ferrell en zo in 1997 bij de Indiana Pacers terechtkwam. Met de Pacers speelde Mullin in het seizoen 1999/00 de NBA Finale, maar verloor daarin aan de zijde van onder meer Rik Smits van de Los Angeles Lakers (4-2). Na dit seizoen speelde hij nog één seizoen voor, opnieuw, de Golden State Warriors, waarna hij stopte met professioneel basketbal. Op 19 maart 2012, namen de Golden State Warriors zijn rugnummer 17 buiten gebruik.

Dream Team[bewerken]

Mullin was samen met onder meer Charles Barkley, Clyde Drexler, Larry Bird, Patrick Ewing, Magic Johnson, Michael Jordan, Karl Malone en Scottie Pippen lid van het originele Dream Team dat in 1992 Olympisch goud won.

Erelijst[bewerken]