Chris Reniers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chris Reniers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Naam Christine Reniers
Geboren 20 februari 1960
Geboorteplaats Tienen
Kieskring Vlaams-Brabant
Regio Vlag Vlaanderen Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Syndicaliste
Partij Vooruit
Vakbond ABVV
Mandaten
2000 - 2014 Algemeen-secretaris ACOD
2014 - heden Ondervoorzitter ACOD
Portaal  Portaalicoon   Economie

Christine (Chris) Reniers (Tienen, 20 februari 1960)[1] is een Belgische vakbondsbestuurder en huidig voorzitster van de ABVV-vakcentrale ACOD.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Reniers studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. In 1984 startte ze haar carrière bij de vakbond ACOD als juridisch adviseur. Nadien werd ze er hoofd van de juridische dienst.

In 2000 werd ze verkozen tot algemeen secretaris van de ACOD, daarnaast zetelt ze nog in het beheerscomité van de HZIV, is ze lid van de Vlaamse Havencommissie en heeft een mandaat in het bureau van het Vlaams en van het federaal ABVV. Sinds 2010 zetelt zo ook in de raad van bestuur van de VRT.[2]

Op 1 oktober 2014 volgde ze Karel Stessens op als voorzitter van de Vlaamse Interregionale ACOD en werd ze ondervoorzitter van de federale ACOD. Als algemeen secretaris van deze vakcentrale werd ze opgevolgd door Guido Rasschaert.[3]

Ze is actief binnen sp.a, meer bepaald in haar woonplaats Geetbets.[4] Zo stond ze er op de sp.a-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

Voorganger:
?
Algemeen secretaris van de ACOD
2000 - 2014
Opvolger:
Guido Rasschaert
Voorganger:
Michel Meyer
Ondervoorzitter van de ACOD
2014 - heden